Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Trio čokoláda, mascarpone, kokos

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaovo tvaroh.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Čokoládová piškóta :
  • 200 g čokolády min 52% kakaa
  • 200 g masla
  • 230 g cukru
  • 50 g kakaa
  • 5 vajec
  • 230 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Mascarpone krém:
  • 500 g mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 50 g kokosu
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V parnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s čokoládou. Premiešame do hladka a necháme vychladnúť. Vajcia zmiešame s trochou soli, pridáme vanilkový cukor a cukor a miešame aspoň 5 minút. Zmes musí zdvojnásobiť svoj pôvodný objem, stať sa krémovou a hladkou. Nalejte riedku čokoládu a miešajte na najnižšom stupni niekoľko sekúnd, kým sa neprepojí .. Preosejte múku spolu s kakaom a práškom do pečiva. Cesto spojte ľahkými pohybmi zdola nahor.

2. Krok

Príprava kokosového krému Do misky dáme mascarpone, cukor a vajíčka. Šľahajte zmes pri nízkych otáčkach, kým nebude hladká, krémová a homogénna. Netreba dlho šľahať len aby sa všetko zhomogenizovalo. Pridajte škrob a kokos a premiešajte.

3. Krok

Pripravíme si plech s rozmermi 25×35 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Nalejte zmes čokoládového cesta do rovnomernej vrstvy vysokej približne jeden prst. Pomocou čajovej lyžičky odoberte po troche kokosového krému a porozhadzujte ho po celom povrchu cesta. Veľkou lyžicou rozdeľte zvyšnú čokoládovú zmes na vrstvu kokosového krému.

4. Krok

Plech vložte do rúry, ktorú ste si vopred predhriali a koláč s mascarpone a kokosom pečte pri 170°C asi 45 minút. Keď do koláča zapichnete špičku špajle, mala by vyjsť čistá, bez cesta. Myslím, že mi to trvalo asi 40 minút. Koláč necháme dobre vychladnúť, až potom ho môžeme porciovať.

reklama:
Prajitura cu mascarpone si cocos 2.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

140 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.