- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Trojčokoládová roláda
Trojčokoládová roláda
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 50 g mliečnej čokolády
- 50 g bielej čokolády
- 20 g horkej čokolády
- 3 vajcia
- 70 g práškového cukru
- 70 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 1 lyžica mlieka
- 100 g práškového cukru
- 20 g čokoládových hoblín
- 100 g mäkkého masla
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si predhrejeme rúru na 180°C a plech si vytrieme tukom a dáme si naň aj papier na pečenie..
2. Krok
Potom vyšľaháme vajcia s cukrom do peny asi 10 minút šľaháme..Pridáme preosiatu múku,kakao a mlieko a všetko dobre premiešame..Cesto vylejeme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry..
3. Krok
Utierku si navlhčíme a dáme ju na pracovnú dosku ,preložíme upečený plát cesta na utierku papierom nadol a opatrne zrolujeme.necháme pár minút postáť potom odkrútime dáme dole papier na pečenie a opäť zvinieme.
4. Krok
Vo vodnom kúpeli v miske si rozpustíme mliečnu čokoládu a potom ju necháme mierne vychladnúť.
5. Krok
V inej miske vmiešame maslo s práškovým cukrom do peny ručným šľahačom,a pridáme tekutú mliečnu čokoládu a pokračujeme v miešaní až kým plnka nieje úplne prepojená a hladká.
6. Krok
Na vychladnutú piškótu natrieme čokoládovú plnku a zrolujeme..
7. Krok
Vo vodnom kúpeli i teraz rozpustíme bielu čokoládu taktiež keď odložíme z pary necháme mierne vychladnúť..Polejeme ňou povrch rolády a necháme úplne vychladnúť..
8. Krok
Takisto rozpustíme horkú čokoládu a cik cakovito prelejeme cez bielu čokoládovú polevu povrch rolády.Nakoniec prizdobíme čokoládovými hoblinami..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2661 videní