Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Trojčokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Trojčokoládová torta
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:25 hod

Tort 3 shokolada 6.jpg

Tort 3 shokolada 7.jpg

Bez nazvu 1 – obnoveny 4.jpg

reklama:

Suroviny

  • korpus:
  • 2 vajcia
  • 90 g práškového cukru + 1 vanilkový
  • 60 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • tmavo-čokoládová pena:
  • 6 g želatíny
  • 70 ml mlieka
  • 150 g horkej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • mliečno-čokoládová pena:
  • 6 g želatíny
  • 70 ml mlieka
  • 150 g mascarpone
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 40 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Pena z bielej čokolády:
  • 8 g želatíny
  • 70 ml mlieka
  • 150 g bielej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • na pokropenie:
  • 40 ml bailey
  • 40 ml mlieka
  • Na ozdobu:
  • 100 g horkej čokolády
  • 20 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si žĺtka od bielkov..Bielka vyšľaháme z polovicou cukru do snehu..

2. Krok

V inej miske si zas vyšľaháme žĺtka s ostatným cukrom aj s vanilkovým cukrom do peny.

3. Krok

Obe zmesi potom zľahka premiešame dohromady.Potom vmiešame múku ktorú si predtým spojíme v miske spolu s práškom do pečiva a s kakaom.Miešame zľahka zhora nadol.

4. Krok

Cesto dáme d tortovej formy na ktorej dno si vystrihneme podľa priemeru papier na pečenie.pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20 - 25 minút.

5. Krok

Upečený korpus z rúry vytiahneme a necháme vo forme postáť ešte 15 minút, až potom vyberieme a necháme úplne vychladnúť..Vychladnutý pokvapkáme zmesou baileys a mlieka.

6. Krok

Ideme si nachystať peny..do mlieka si namočíme želatínu.Necháme ju napučať potom zahrejeme maximálne na 60 °C.Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu.

7. Krok

Do roztopenej čokolády pridáme želatínu a rozmiešame ju metličkou. Mascarpone vymiešame s cukrom do hladka, a potom ho zmiešame s čokoládovou zmesou.nakoniec vmiešame šľahačku ktorú si predtým vyšľaháme.

8. Krok

krém natrieme na korpus , zarovnáme a dáme do chladničky.

9. Krok

Všetko zopakujeme so všetkými čokoládami..

10. Krok

Necháme potom v chladničke tuhnúť pár hodín, najlepšie cez noc.

11. Krok

Na druhý deň dozdobíme rozpustenou čokoládou s maslom vo vodnom kúpeli a s čokoládovými hoblinami.Fantázii sa medze nekladú..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9786 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.