Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Trojfarebné kakaovo-biele čokoládovo-jahodové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Trojfarebne kakaovo biele cokoladovo jahodove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 3 vajcia
  • 90 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • krémy:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g mascarpone
  • 150 g bielej čokolády
  • 180 g čerstvých alebo mrazených jahôd
  • 1 - 2 lyžice želírovacieho cukru
  • 10 g gelfixu
  • Na červené želé:
  • 10 g červeného tortového želé
  • 50 g cukru
  • 250 ml vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

kakaová piškóta: Rúru vyhrejeme na 190 °C a pripravíme si plech (cca 25 x 30 cm) s papierom na pečenie. Vajcia a cukor šľaháme aspoň 10 minút, aby sa dobre napenili . Potom do vaječnej hmoty preosejeme múku a kakao a vareškou opatrne vmiešame. Piškótu pečieme 15 až 17 minút pri 190 °C . Potom ju odložte nabok vychladnúť.

2. Krok

Jahody a krupicový cukor zohrejeme v hrnci a rozmixujeme tyčovým mixérom. Keď jahodové pyré zovrie, pridáme gelfix (želín alebo pektín) a miešame ďalšie 3 minúty, kým pyré nezhustne. Dáme do chladu vychladnúť. Roztopte bielu čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť. V miske vyšľaháme sladkú smotanu a za stáleho šľahania postupne po lyžiciach pridávame vanilkový cukor a mascarpone. Keď je hmota jednotná a dostatočne hustá a nadýchaná, pridáme bielu čokoládu. Rýchlo ju vmiešame do hmoty a nemiešame príliš dlho. Polovicu tejto hmoty potom rozotrite na kakaovú piškótu a zarovnajte stierkou. Do druhej polovice hmoty vmiešame jahodové pyré a nanesieme na prvý krém.. Dáme do chladničky. Keď koláč vychladne, potrieme ho želé (pripravíme podľa návodu na obale), počkáme, kým ešte trochu vychladne a nanesieme na vrchný krém.. Podávame s čerstvými jahodami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

625 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.