- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Trojfarebné kakaovo-biele čokoládovo-jahodové rezy
Trojfarebné kakaovo-biele čokoládovo-jahodové rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- piškóta:
- 3 vajcia
- 90 g cukru
- 100 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- krémy:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 250 g mascarpone
- 150 g bielej čokolády
- 180 g čerstvých alebo mrazených jahôd
- 1 - 2 lyžice želírovacieho cukru
- 10 g gelfixu
- Na červené želé:
- 10 g červeného tortového želé
- 50 g cukru
- 250 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
kakaová piškóta: Rúru vyhrejeme na 190 °C a pripravíme si plech (cca 25 x 30 cm) s papierom na pečenie. Vajcia a cukor šľaháme aspoň 10 minút, aby sa dobre napenili . Potom do vaječnej hmoty preosejeme múku a kakao a vareškou opatrne vmiešame. Piškótu pečieme 15 až 17 minút pri 190 °C . Potom ju odložte nabok vychladnúť.
2. Krok
Jahody a krupicový cukor zohrejeme v hrnci a rozmixujeme tyčovým mixérom. Keď jahodové pyré zovrie, pridáme gelfix (želín alebo pektín) a miešame ďalšie 3 minúty, kým pyré nezhustne. Dáme do chladu vychladnúť. Roztopte bielu čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť. V miske vyšľaháme sladkú smotanu a za stáleho šľahania postupne po lyžiciach pridávame vanilkový cukor a mascarpone. Keď je hmota jednotná a dostatočne hustá a nadýchaná, pridáme bielu čokoládu. Rýchlo ju vmiešame do hmoty a nemiešame príliš dlho. Polovicu tejto hmoty potom rozotrite na kakaovú piškótu a zarovnajte stierkou. Do druhej polovice hmoty vmiešame jahodové pyré a nanesieme na prvý krém.. Dáme do chladničky. Keď koláč vychladne, potrieme ho želé (pripravíme podľa návodu na obale), počkáme, kým ešte trochu vychladne a nanesieme na vrchný krém.. Podávame s čerstvými jahodami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
548 videní