Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Trojfarebné kakaovo-biele čokoládovo-jahodové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Trojfarebne kakaovo biele cokoladovo jahodove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 3 vajcia
  • 90 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • krémy:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g mascarpone
  • 150 g bielej čokolády
  • 180 g čerstvých alebo mrazených jahôd
  • 1 - 2 lyžice želírovacieho cukru
  • 10 g gelfixu
  • Na červené želé:
  • 10 g červeného tortového želé
  • 50 g cukru
  • 250 ml vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

kakaová piškóta: Rúru vyhrejeme na 190 °C a pripravíme si plech (cca 25 x 30 cm) s papierom na pečenie. Vajcia a cukor šľaháme aspoň 10 minút, aby sa dobre napenili . Potom do vaječnej hmoty preosejeme múku a kakao a vareškou opatrne vmiešame. Piškótu pečieme 15 až 17 minút pri 190 °C . Potom ju odložte nabok vychladnúť.

2. Krok

Jahody a krupicový cukor zohrejeme v hrnci a rozmixujeme tyčovým mixérom. Keď jahodové pyré zovrie, pridáme gelfix (želín alebo pektín) a miešame ďalšie 3 minúty, kým pyré nezhustne. Dáme do chladu vychladnúť. Roztopte bielu čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť. V miske vyšľaháme sladkú smotanu a za stáleho šľahania postupne po lyžiciach pridávame vanilkový cukor a mascarpone. Keď je hmota jednotná a dostatočne hustá a nadýchaná, pridáme bielu čokoládu. Rýchlo ju vmiešame do hmoty a nemiešame príliš dlho. Polovicu tejto hmoty potom rozotrite na kakaovú piškótu a zarovnajte stierkou. Do druhej polovice hmoty vmiešame jahodové pyré a nanesieme na prvý krém.. Dáme do chladničky. Keď koláč vychladne, potrieme ho želé (pripravíme podľa návodu na obale), počkáme, kým ešte trochu vychladne a nanesieme na vrchný krém.. Podávame s čerstvými jahodami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

548 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.