- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Tvarohová nátierka z pečenej tekvice
Tvarohová nátierka z pečenej tekvice
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak máte prebytok tekvice a neviete, čo s ňou, táto lahodná a zdravá nátierka je skvelou voľbou. Príprava je mimoriadne jednoduchá a nie je potrebné ani šúpať tekvicu. Stačí ju upiecť a potom zmiešať s tvarohom, maslom a čerstvými bylinkami.
Suroviny
- 1/2 tekvice hokkaido
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1-2 čajové lyžičky korenia gyros
- 100 g masla (zmäknutého)
- 150 g mäkkého tvarohu
- 4 polievkové lyžice nasekanej pažítky (prípadne medvedieho cesnaku)
- Soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 200 °C a plech vystlite papierom na pečenie. Tekvicu dôkladne zbavte semien a nakrájajte ju na menšie kusy aj so šupkou. Rozložte ich na plech, pokvapkajte olivovým olejom a posypte gyros korením. Pečte asi 25-30 minút, kým nebude mäkká, potom ju nechajte vychladnúť.
2. Krok
Vychladnuté kúsky tekvice preneste do misy a pomocou vidličky ich dobre rozmačkajte. Potom do nich zamiešajte zmäknuté maslo, až sa dôkladne spoja. Nakoniec pridajte tvaroh a nasekané bylinky, dochuťte soľou.
3. Krok
Túto nátierku podávajte s čerstvým chlebom, toastmi alebo iným obľúbeným pečivom.
Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať výživnú nátierku, ktorá je ideálna na desiatu alebo občerstvenie. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní