- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohová plnka do koláča
Tvarohová plnka do koláča
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
Suroviny
- 400 g tvarohu
- 2 vajcia
- 100 g hrozienok
- 150 g kyslej smotany
- 2 lyžice cukru
- vanikový cukor podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút odstáť, potom horúcu vodu scedíme a hrozienka prepláchneme. Horúca voda sparí hrozienka a oni zmäknú. Umyté hrozienka položte na utierku a osušte . Prebytočná vlhkosť v náplni je zbytočná. Na prípravu náplne dajte tvaroh do väčšej misky a pridajte do nej kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Pridajte žĺtky do tvarohu. Všetko premiešame.
2. Krok
Vložte vaječné bielka do samostatnej misky a dobre šľahajte kým sa vytvorí sneh. Sneh zľahka vmiešajte do tvarohovej plnky.. Plnku hneď po úžite lebo sneh spadne a plnka zostane mokrá..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1287 videní