Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohové anjelské slzy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohove anjelske slzy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 120 g masla
  • 1 vajce
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • Tvarohová plnka:
  • 450 g tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 75 g cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 lyžica detskej krupice
  • 1 vanilkový cukor
  • Bielková vrstva:
  • 3 bielká
  • 60 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy nasypeme múku, pridáme na kocky nakrájané studené maslo, soľ a prášok do pečiva.

2. Krok

Všetko vymiešme na drobnú strúhanku. Trvá to len niekoľko sekúnd. Môžete ho potrieť rukami, ale ja som strúhanku na krehké cesto miešala v mixéri - rýchlo, pohodlne a ruky zostanú čisté

3. Krok

Samostatne v inej miske vyšľaháme vajíčko s cukrom, kým sa kryštály úplne nerozpustia.

4. Krok

Rozšľahané vajíčko vlejeme do múčnej zmesi a rýchlo vymiesime na hladké, vláčne cesto.

5. Krok

Cesto sa spočiatku veľmi lepí na ruky, no rýchlo sa spojí.. Zmiesime ho do gule.. Tú zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20 - 30 minút.

6. Krok

Kým cesto chladne, pripravíme si plnku. Poslúži nám akýkoľvek tvaroh, ale nie suchý. Suchý tvaroh môže obsahovať malé, tvrdé zrnká, ktoré zostanú aj po upečení. Môžu pokaziť celkový dojem z plnky. Čím je tvaroh tučnejší, tým je koláč chutnejší. Na šľahanie je potrebná smotana s obsahom tuku 33-35%.

7. Krok

Zmiešajte tvaroh, smotanu, cukor, žĺtky a vanilkový cukor v miske mixéra.

8. Krok

Všetko spolu vyšľaháme do hladka. Výsledkom je pomerne viskózna, ale mierne tekutá hmota.

9. Krok

Pridajte krupicu a dôkladne premiešajte. Nechajte pôsobiť 10-15 minút, aby krupica napučala.

10. Krok

Kým sa tvarohová hmota odpočíva, vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho medzi dvoma listami papiera na tenkú vrstvu. Priemer si určte sami tak, aby cesto pokrývalo dno aj boky formy. Priemer formy mám 20 cm, ale dá sa aj trochu viac - 22-24 cm.

11. Krok

Naneste cesto do formy vystlanej papierom na pečenie a vytvorte vysoké strany. Samotné cesto by nemalo mať žiadne otvory, cez ktoré by mohla plnka vytekať.

12. Krok

Na cesto nalejeme tvarohovú plnku. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C asi 25-35 minút, prípadne o niečo dlhšie v závislosti od vlastností vašej rúry. Okraje tvarohovej plnky by mali stuhnúť a stred sa môže mierne triasť.

13. Krok

10 minút pred dopečením koláča začnite robiť sneh. Studené bielky vyšľaháme za postupného pridávania práškového cukru do pevnej a stabilnej peny.

14. Krok

Koláč vyberte z rúry a na tvarohovú plnku ihneď naneste vyšľahané bielka. Ak chcete, urobte na povrchu vyvýšené vlny pomocou stierky alebo lyžice.

15. Krok

Koláč vrátime do rúry na ďalších 15 minút a pečieme pri 160 °C. Čím viac je povrch snehu tmavší, tým tmavšie budú slzy, ktoré sa nám vytvoria. Skontrolujte si v rúre presný čas a teplotu.

16. Krok

Horúci koláč vyberieme z rúry a ihneď prikryte pokrievkou alebo miskou (nie fóliou!). Veko by sa nemalo dotýkať povrchu snehu. Koláč necháme 2 hodiny vychladnúť (veko neodstraňujeme). Keď je vonku zima, môžete koláč vyniesť na balkón a v lete dať do chladničky.

17. Krok

Po 2 hodinách sa na povrchu koláča objavia karamelové kvapky podobné slzám.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1526 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.