Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohové guľôčky (pampúšiky)

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
9vxenmc5fqi.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 35min

reklama:

Suroviny

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 5 - 6 lyžíc cukru
  • 1,5 šálky polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • práškový cukor na posypanie + vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vymiešame vajce s cukrom, pridáme potom tvaroh (jemne zomletý)a sódu.Všetko dobre premiešame.potom pridáme múku a opäť dobre premiešame.

2. Krok

Necháme cesto postáť 15 - 20 minút a potom z neho vyšúľame valec z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky z ktorých formujeme guličky. Guličky by nemali byť príliš veľké pretože pri vyprážaní zväčšia svoj objem a keď sú menšie aj sa lepšie prepečú..

3. Krok

Hotové vyprážame v rozohriatom oleji dozlatista, necháme odkvapkať a ešte horúce obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3767 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.