Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohové lúpačky s jablkami a škoricou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohove obalky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 180 g tvarohu
  • 3 lyžice hladkej múky
  • štipka soli
  • 2 lyžice práškového cukru
  • pár kvapiek vanilkovej arómy
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 30 ml oleja
  • 2 - 4 jablká
  • škorica podľa chuti
  • 4 lyžice cukru
  • 2 - 3 lyžice citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame tvaroh a dve vajcia. Do tvarohu pridáme cukor a štipku soli. Nalejte rastlinný olej alebo pridajte mäkké maslo (50-70 g), môžete použiť aj margarín. Do tvarohovej hmoty pridajte vanilku a prášok do pečiva a potom postupne pridajte múku.

2. Krok

Vymiesime vláčne cesto, misu prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať, aby sa lepok rozpadol. Ešte zmäkne a s cestom sa bude lepšie pracovať pri formovaní koláčikov.

3. Krok

Pracovnú plochu posypeme múkou a položíme na ňu tvarohové cesto. Časť hmoty odrežeme a vyvaľkáme do kruhu. Hrúbku si vyberte podľa chuti: tenšie alebo hrubšie.

4. Krok

Vrstvu cesta nakrájajte na trojuholníky ako keď robíte croisanty. Potom urobte 3-4 rezy vo vnútri každého z nich. Najprv nakrájajte jablká na plátky, odstráňte semená. Plátky ovocia pokvapkáme citrónovou šťavou. Na okraje kúska cesta položte niekoľko plátkov jabĺk. Kúsky ovocia môžeme posypať škoricou a práškovým cukrom.

5. Krok

Prehnite roh sektora smerom k plnke, vytvorte obálku, počas pečenia sa vytvoria krásne kučery.

6. Krok

Zastrčte roh cesta pod spodok koláčika a preneste ho na papier na pečenie na plechu.

7. Krok

V rúre predhriatej na 180°C pečte 15-20 minút. Lúpačky z tvarohového cesta s jablkami výdatne posypeme práškovým cukrom a potom preložíme do servírovacej misy. Toto pečivo sa hodí k kefíru a mlieku, čaju alebo káve.

8. Krok

Namiesto kúskov čerstvých jabĺk môžete použiť jablkový džem alebo džem podľa vašej chuti . Je pravda, že práca s týmito možnosťami plnenia je náročnejšia - rozteká sa. Používajte aj iné ovocie a bobule , maliny, jahody a ríbezle budú chutné. V zime môžete použiť mrazené ovocie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

88 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.