- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohové lúpačky s jablkami a škoricou
Tvarohové lúpačky s jablkami a škoricou
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 180 g tvarohu
- 3 lyžice hladkej múky
- štipka soli
- 2 lyžice práškového cukru
- pár kvapiek vanilkovej arómy
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 30 ml oleja
- 2 - 4 jablká
- škorica podľa chuti
- 4 lyžice cukru
- 2 - 3 lyžice citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame tvaroh a dve vajcia. Do tvarohu pridáme cukor a štipku soli. Nalejte rastlinný olej alebo pridajte mäkké maslo (50-70 g), môžete použiť aj margarín. Do tvarohovej hmoty pridajte vanilku a prášok do pečiva a potom postupne pridajte múku.
2. Krok
Vymiesime vláčne cesto, misu prikryjeme a necháme chvíľu odpočívať, aby sa lepok rozpadol. Ešte zmäkne a s cestom sa bude lepšie pracovať pri formovaní koláčikov.
3. Krok
Pracovnú plochu posypeme múkou a položíme na ňu tvarohové cesto. Časť hmoty odrežeme a vyvaľkáme do kruhu. Hrúbku si vyberte podľa chuti: tenšie alebo hrubšie.
4. Krok
Vrstvu cesta nakrájajte na trojuholníky ako keď robíte croisanty. Potom urobte 3-4 rezy vo vnútri každého z nich. Najprv nakrájajte jablká na plátky, odstráňte semená. Plátky ovocia pokvapkáme citrónovou šťavou. Na okraje kúska cesta položte niekoľko plátkov jabĺk. Kúsky ovocia môžeme posypať škoricou a práškovým cukrom.
5. Krok
Prehnite roh sektora smerom k plnke, vytvorte obálku, počas pečenia sa vytvoria krásne kučery.
6. Krok
Zastrčte roh cesta pod spodok koláčika a preneste ho na papier na pečenie na plechu.
7. Krok
V rúre predhriatej na 180°C pečte 15-20 minút. Lúpačky z tvarohového cesta s jablkami výdatne posypeme práškovým cukrom a potom preložíme do servírovacej misy. Toto pečivo sa hodí k kefíru a mlieku, čaju alebo káve.
8. Krok
Namiesto kúskov čerstvých jabĺk môžete použiť jablkový džem alebo džem podľa vašej chuti . Je pravda, že práca s týmito možnosťami plnenia je náročnejšia - rozteká sa. Používajte aj iné ovocie a bobule , maliny, jahody a ríbezle budú chutné. V zime môžete použiť mrazené ovocie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní