Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohové mini šatôčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dscn0387 2.jpg
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Poznámka:

Cesto je bez vajíčka a bez cukru, šatôčky sú sladké vďaka bohatému pocukrovaniu.

Aj úplne jednoduché a staré recepty majú svoje čaro.

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:

Suroviny

  • 250g tvaroh (jemný hrudkovitý)
  • 250g maslo
  • 300g polohrubá múka
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva (6g)
  • slivkový lekvár na plnenie
  • práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom na obaľovanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiesime tvaroh, maslo nakrájané na menšie kúsky a múku s kypriacim práškom.

2. Krok

Zamiesené cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve polovice.

3. Krok

Každú polovicu rozvaľkáme nie veľmi na hrubo, skôr na tenšie (asi 2 - 3 mm) a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm (môžete aj väčšie, ja mám rada takéto "jednohubky").

4. Krok

Na každé koliesko dáme pol lyžičky hustého slivkového lekváru, koliesko prehneme a kraje popritláčame vidličkou. Môžete použiť aj špeciálne tvorítko na taštičky a pirôžky, ja robím takto ručne, ide mi to lepšie od ruky.

5. Krok

Hotové naplnené a postláčané šatôčky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do bledo ružova. Ja som piekla na 200°asi 12 minút (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak). Nepečte príliš dlho, nemajú byť upečené do tmava, len do bledohneda.

6. Krok

Nechám ich na plechu trochu povychladnúť a ešte teplé obalujem v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým, ako sa obaľujú vanilkové rožteky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8399 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.