Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tvarohové pagáčiky sú lahodnou pochúťkou, ktorú si zamilujete na prvé zahryznutie. Ak do nich pridáme sviežu chuť medvedieho cesnaku, získame výnimočné jarné pečivo, ktoré sa hodí ako príloha k polievkam, desiata či chutný snack na pohostenie.

reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia (pol kocky)
  • 1 lyžička cukru
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 250 g margarínu na pečenie
  • 250 g tvarohu
  • 4 lyžičky soli
  • 2 hrste nasekaného čerstvého medvedieho cesnaku
  • 1 vajce na potretie
  • Sezamové semienka na posypanie (voliteľné)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka, pridáme cukor a necháme odpočívať približne 15 minút, kým sa vytvorí kvások.

2. Krok

Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme soľ a premiešame. Kyslú smotanu zmiešame s vajcom. Do múky rozdrobíme margarín a tvaroh, následne pridáme kvások aj smotanovú zmes a vypracujeme pevné cesto. Aby sa margarín neroztápal, pracujeme rýchlo. Cesto necháme prikryté kysnúť asi hodinu.

3. Krok

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 1,5 – 2 cm. Polovicu nasekaného medvedieho cesnaku rovnomerne rozložíme na povrch cesta, preložíme ho na tretiny a potom ešte raz na polovicu. Necháme postáť 10 minút.

4. Krok

Cesto znova vyvaľkáme, pridáme zvyšok cesnaku a zopakujeme prekladanie. Po ďalších 10 minútach cesto ešte raz preložíme a vyvaľkáme na hrúbku približne 2 cm.

5. Krok

Cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 4×4 cm alebo vykrojíme okrúhle tvary podľa vlastnej preferencie.

6. Krok

Pagáčiky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ich ešte 10 – 15 minút podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme posypať sezamom.

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 15 – 18 minút, alebo kým pagáčiky získajú zlatistý nádych.

reklama:

Ak chcete inú verziu, môžete medvedí cesnak pridať priamo do cesta namiesto prekladania. Časť cesta sa dá použiť aj na klasické tvarohové pagáčiky bez cesnaku.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

98 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.