- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pagáčiky
- Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom
Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Tvarohové pagáčiky sú lahodnou pochúťkou, ktorú si zamilujete na prvé zahryznutie. Ak do nich pridáme sviežu chuť medvedieho cesnaku, získame výnimočné jarné pečivo, ktoré sa hodí ako príloha k polievkam, desiata či chutný snack na pohostenie.
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 20 g čerstvého droždia (pol kocky)
- 1 lyžička cukru
- 100 ml vlažného mlieka
- 150 g kyslej smotany
- 1 vajce
- 250 g margarínu na pečenie
- 250 g tvarohu
- 4 lyžičky soli
- 2 hrste nasekaného čerstvého medvedieho cesnaku
- 1 vajce na potretie
- Sezamové semienka na posypanie (voliteľné)
Postup prípravy
1. Krok
Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka, pridáme cukor a necháme odpočívať približne 15 minút, kým sa vytvorí kvások.
2. Krok
Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme soľ a premiešame. Kyslú smotanu zmiešame s vajcom. Do múky rozdrobíme margarín a tvaroh, následne pridáme kvások aj smotanovú zmes a vypracujeme pevné cesto. Aby sa margarín neroztápal, pracujeme rýchlo. Cesto necháme prikryté kysnúť asi hodinu.
3. Krok
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 1,5 – 2 cm. Polovicu nasekaného medvedieho cesnaku rovnomerne rozložíme na povrch cesta, preložíme ho na tretiny a potom ešte raz na polovicu. Necháme postáť 10 minút.
4. Krok
Cesto znova vyvaľkáme, pridáme zvyšok cesnaku a zopakujeme prekladanie. Po ďalších 10 minútach cesto ešte raz preložíme a vyvaľkáme na hrúbku približne 2 cm.
5. Krok
Cesto nakrájame na štvorce s rozmermi 4×4 cm alebo vykrojíme okrúhle tvary podľa vlastnej preferencie.
6. Krok
Pagáčiky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ich ešte 10 – 15 minút podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme posypať sezamom.
7. Krok
Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 15 – 18 minút, alebo kým pagáčiky získajú zlatistý nádych.
Ak chcete inú verziu, môžete medvedí cesnak pridať priamo do cesta namiesto prekladania. Časť cesta sa dá použiť aj na klasické tvarohové pagáčiky bez cesnaku.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16 videní