- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom
Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom

- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 250 g masla
- 2 lyžičky soli
- 2 žĺtky
- 250 g tvarohu
- 1 dcl mlieka
- 1 lyžička cukru
- 25 g droždia
- 150 g kyslej smotany
- 100 g syra
- 1 hrsť medvedieho cesnaku
- 2 bielky
Postup prípravy
1. Krok
Rozdrobíme droždie do vlažného mlieka a cukru a necháme vzísť. Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo a rozdrobíme. Keď múka absorbuje maslo a má pieskovú konzistenciu, pridáme tvaroh a tiež ho vmiešame.
2. Krok
Uprostred múčnej zmesi urobte jamku, nalejte do nej kyslú smotanu, aktivované droždie a zašľahajte žĺtky. Bielky si odložíme bokom na potieranie . Cesto miesime, kým sa nespojí a nebude mať pekný hladký povrch.
3. Krok
Z cesta vytvarujeme guľu a prikryté necháme 20-30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
4. Krok
Medvedí cesnak umyjeme, scedíme a nakrájame nadrobno. Po uplynutí času odležania cesto na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, posypeme polovicou nasekaného medvedieho cesnaku, potom cesto zložíme ako obálku a necháme prikryté odpočívať 10-15 minút. Cesto opäť rozvaľkáme, posypeme zvyšným medvedím cesnakom, preložíme a prikryjeme a opäť necháme 10-15 minút odpočívať.
5. Krok
Po odležaní cesto rozvaľkáme na hrúbku prsta, potrieme bielkom a posypeme strúhaným syrom. Vykrajovačom vykrajujte pagáčiky požadovanej veľkosti alebo nožom nakrájajte na kocky. Pagáče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190°C 20-25 minút do zlatista. Je to určite hotové, keď sú spodné časti koláčikov hnedé.
6. Krok
Upečené koláčiky necháme vychladnúť na plechu. Najlepšie je podávať vlažné, ale na druhý deň budú ešte stále mäkké.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
24 videní