Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohové pagáčiky s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohove pagaciky s medvedim cesnakom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 2 lyžičky soli
  • 2 žĺtky
  • 250 g tvarohu
  • 1 dcl mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 25 g droždia
  • 150 g kyslej smotany
  • 100 g syra
  • 1 hrsť medvedieho cesnaku
  • 2 bielky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozdrobíme droždie do vlažného mlieka a cukru a necháme vzísť. Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo a rozdrobíme. Keď múka absorbuje maslo a má pieskovú konzistenciu, pridáme tvaroh a tiež ho vmiešame.

2. Krok

Uprostred múčnej zmesi urobte jamku, nalejte do nej kyslú smotanu, aktivované droždie a zašľahajte žĺtky. Bielky si odložíme bokom na potieranie . Cesto miesime, kým sa nespojí a nebude mať pekný hladký povrch.

3. Krok

Z cesta vytvarujeme guľu a prikryté necháme 20-30 minút odpočívať pri izbovej teplote.

4. Krok

Medvedí cesnak umyjeme, scedíme a nakrájame nadrobno. Po uplynutí času odležania cesto na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, posypeme polovicou nasekaného medvedieho cesnaku, potom cesto zložíme ako obálku a necháme prikryté odpočívať 10-15 minút. Cesto opäť rozvaľkáme, posypeme zvyšným medvedím cesnakom, preložíme a prikryjeme a opäť necháme 10-15 minút odpočívať.

5. Krok

Po odležaní cesto rozvaľkáme na hrúbku prsta, potrieme bielkom a posypeme strúhaným syrom. Vykrajovačom vykrajujte pagáčiky požadovanej veľkosti alebo nožom nakrájajte na kocky. Pagáče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190°C 20-25 minút do zlatista. Je to určite hotové, keď sú spodné časti koláčikov hnedé.

6. Krok

Upečené koláčiky necháme vychladnúť na plechu. Najlepšie je podávať vlažné, ale na druhý deň budú ešte stále mäkké.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.