- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohové rožky
Tvarohové rožky
- Kusov: 48
- Porcií: 48
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kocka droždia
- 1,1 kg hladkej múky
- 2 dcl mlieka
- 2,5 dcl bieleho jogurtu
- 180 g kyslej smotany
- 80 g masla
- 60 g cukru
- 3 vajcia
- 40 g cukru
- 2 lyžičky soli
- Plnka:
- 1 bielok
- 250 g tvarohu
- 40 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
V polovici teplého mlieka rozpustite droždie a 1 lyžičku cukru . Do nádoby odmeriame všetky ostatné suroviny okrem masla , pridáme nakysnuté droždie a vymiesime cesto. Počas miesenia postupne pridávame zmäknuté maslo. Keď je cesto hladké, prikryjeme ho a necháme kysnúť.
2. Krok
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh za postupného pridávania cukru. Sneh rovnomerne vmiešame do tvarohu.
3. Krok
Vykysnuté cesto dáme na dosku, premiesime, rozdelíme na šesť častí a necháme pár minút odpočívať. Potom každý kúsok cesta vyvaľkáme do kruhu, rozrežeme na osem rovnakých častí (trojuholníkov). Na vonkajšiu stranu každého trojuholníka položte lyžičku plnky a trojuholník zrolujte do croissantu v smere zvonka s plnkou smerom dovnútra - hrot trojuholníka. Vytvarovaný rožok uložíme na plech. Takto vytvarujeme všetky rožky..
4. Krok
Rožky necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Rožky pečieme 20 minút pri 180°C kým sa pekne nezafarbia.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1057 videní