- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohové rožky s vlašskými orechmi
Tvarohové rožky s vlašskými orechmi
- Kusov: 32
- Porcií: 32
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 400 g tvarohu
- 150 g masla
- 2 šálky hladkej múky (200 ml)
- štipka soli
- 5 lyžičiek cukru
- 100 g mleté vlašské orechy
- 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička octu
Postup prípravy
1. Krok
Pre toto cesto je dobrý tučný tvaroh , nie nizkotučný. Tvaroh premiešame vidličkou. A ak sú vo vašej rodine ľudia, ktorí nemajú radi tvaroh, potom je lepšie ho pretrieť cez sito, aby tvaroh v ceste prakticky vôbec necítili.
2. Krok
Do tvarohu pridajte mäkké maslo a všetko premiešajte na homogénnu hmotu.
3. Krok
Sódu uhasíme octom, pridáme k tvarohu s maslom a miešame. Potom pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Nemalo by sa držať na vašich rukách, v prípade potreby pridajte ešte trochu múky.
4. Krok
Cesto zmiesime do gule a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Ak je to potrebné, dá sa také cesto pripraviť večer a na druhý deň s ním pracovať.
5. Krok
Keď cesto odpočíva v chladničke, pripravíme si orechy. Pomelieme ich spolu s cukrom..
6. Krok
Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 4 časti.
7. Krok
Na stôl alebo dosku podsypte trochu orieškovo-cukrovej zmesi a jednu časť cesta na nej vyvaľkajte na okrúhly koláč. Potom pridáme zas trochu orechov s cukrom, cesto prevrátime a opäť vyvaľkáme. Mali by sme získať z oboch strán cesto s hrúbkou 3 - 4 mm pokrytý orechmi a cukrom.
8. Krok
Kruh sme nakrájali na 8 častí. Každú časť zvinieme do rožka..
9. Krok
Plech prikryjeme papierom na pečenie alebo zľahka vymastíme olejom a uložíme naň rožky. Rožky sa pri pečení mierne zväčšia, preto ich neukladajte príliš blízko seba.
10. Krok
Pečieme v rúre predhriatej na 180°C 20 - 25 minút. Hotové sú krásnej zlatej farby. Pri podávaní môžu byť posypané práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1204 videní