Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohové šúľance s opraženou strúhankou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohove sulance.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 250 g tvarohu
  • 100 g rozpusteného masla
  • 100 g hrubej múky
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • Opečená strúhanka:
  • 100 g strúhanky
  • 3 lyžice masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Tvaroh poriadne rozdrvíme vidličkou. Potom pridajte múku, práškový cukor a vanilkový cukor, celé vajce, rozpustené a vychladnuté maslo a nastrúhanú citrónovú kôru a potom vypracujte cesto. (V prípade potreby pridajte viac múky, aby sa vám hmota nelepila na ruky a dala sa ľahko tvarovať)

2. Krok

Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrubšie, a nakrájajte ho na 2 cm pásiky. Potom sa pásiky cesta tiež nakrájajú 1 cm kúsky, ktoré potom medzi dlaňami vyšúľame .

3. Krok

Pripravené šúľance sa potom vložia do vriacej vody, počkajú, kým nevystúpia na hladinu , a potom ešte niekoľko minút povarte. (Medzitým si jeden vyberte a ochutnajte, či je uvarený, aby ste ich neprevarili!)

4. Krok

Hotové šúľance vyberte sitkom z vody, dôkladne ich sceďte a potom ich obaľte v opraženej strúhanke.

5. Krok

Opečená strúhanka sa pripraví zohriatím masla a následným pridaním strúhanky. Potom za stáleho miešania, aby sa strúhanka nepripálila, smažte do zlatista, potom odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť. Keď strúhanka trochu vychladne, pridáme čerstvo uvarené a scedené šúľance a premiešame ich..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

572 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.