- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Tvarohové šúľance s opraženou strúhankou
Tvarohové šúľance s opraženou strúhankou
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 250 g tvarohu
- 100 g rozpusteného masla
- 100 g hrubej múky
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- citrónová kôra
- 1 vajce
- štipka soli
- Opečená strúhanka:
- 100 g strúhanky
- 3 lyžice masla
Postup prípravy
1. Krok
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Tvaroh poriadne rozdrvíme vidličkou. Potom pridajte múku, práškový cukor a vanilkový cukor, celé vajce, rozpustené a vychladnuté maslo a nastrúhanú citrónovú kôru a potom vypracujte cesto. (V prípade potreby pridajte viac múky, aby sa vám hmota nelepila na ruky a dala sa ľahko tvarovať)
2. Krok
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrubšie, a nakrájajte ho na 2 cm pásiky. Potom sa pásiky cesta tiež nakrájajú 1 cm kúsky, ktoré potom medzi dlaňami vyšúľame .
3. Krok
Pripravené šúľance sa potom vložia do vriacej vody, počkajú, kým nevystúpia na hladinu , a potom ešte niekoľko minút povarte. (Medzitým si jeden vyberte a ochutnajte, či je uvarený, aby ste ich neprevarili!)
4. Krok
Hotové šúľance vyberte sitkom z vody, dôkladne ich sceďte a potom ich obaľte v opraženej strúhanke.
5. Krok
Opečená strúhanka sa pripraví zohriatím masla a následným pridaním strúhanky. Potom za stáleho miešania, aby sa strúhanka nepripálila, smažte do zlatista, potom odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť. Keď strúhanka trochu vychladne, pridáme čerstvo uvarené a scedené šúľance a premiešame ich..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
572 videní