- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Tvarohovo broskyňový tunel nepečený
Tvarohovo broskyňový tunel nepečený
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 250 g tvarohu
- 150 g kyslej smotany
- 1 dl mlieka
- 5 lyžíc práškového cukru
- 20 g želatíny
- 18 ks dlhých piškót
- 3 zrelé broskyne
- 50 g kakaových sušienok
- 150 ml mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 20 g čokolády
- 2 broskyne na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Tvaroh, kyslú smotanu a mlieko spolu vymiešame spolu s práškovým cukrom.Potom pridáme želatínu ktorú sme si predtým namočili a zahriali podľa návodu na obale.Všetko dobre premiešame.
2. Krok
Do formy na srnčí chrbát si vystrieme potravinársku fóliu a na jej dno poukladáme asi 9 piškót, ktoré si predtým nachvíľu namočíme do mlieka.Na piškóty dáme 1/3 krému a naň poukladáme kakaové sušienky, ktoré tiež namočíme do mlieka.Sušienky potrieme ďalšou 1/3 krému a teraz poukladáme na kocky nakrájané broskyne bez šupiek..Zatrieme posledným krémom a na vrch poukladáme zvyšné piškóty namočené opäť v mlieku.
3. Krok
Takto pripravený dezert prekryjeme zvrchu potravinárskou fóliou a dáme na pár hodín do chladničky, najlepšie na noc.
4. Krok
Na druhý deň vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a dozdobíme čokoládovou polevou a kúskami broskýň..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19453 videní