- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čučoriedky
- Tvarohovo-čučoriedková torta
Tvarohovo-čučoriedková torta
- Kusov: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 3 vajcia
- 180 g hnedy cukor
- 1 vanilkovy cukor
- 1 dl olej
- 1 dl tepla voda
- 250 g polohrubá múka
- 1 prások do pečiva
- 2 ks Zlaty Klas
- Voda/ ovocná štava
- 2 Pl cukor
- Čucoriedky
- 250 g jemny tvaroh
- 150 g kysla smotana
- Cukor/med na osladenie zmesi, podla chuti
Postup prípravy
1. Krok
1. Zmixujeme vajcia s cukrom a vanilkovym cukromdo peny, postupne prilievajme olej a vodu, mixujeme, kym nema nadychanu penovu konzistenciu.
2. Krok
2. V druhej miske zmiešame muku s praskom do pečiva a opatrne primiešame k vajecnej zmesi. Vylejeme do vymastenej a pomučenej formy, pečieme v predhriatej rure priblizne 35 minut na 180°
3. Krok
3. Krem si pripravime zmiešanim tvarohu, kyslej smotany a cukru/medu. Na vychladnuty korpus natrieme džem (nemusi byt) a rozotrieme krem. Dame do chladu, kym sa neuvari a nevychladne čučoriedkovy puding
4. Krok
4. Puding pripravime klasicky, do odmerky dame ovocie, oba zlate klasy, cukor a do 1 l dolejeme vodu/ovocnu stavu. Mame teda liter zmesi, dame na sporak, uvarime za staleho miesania husty puding a ten po miernom vychladnuti vylejeme na tortu, ja som neliala, davala som po lyzickach, vytvori sa pekny vzor.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4910 videní