Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohovo-makový koláč bez múky so slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovo-makový koláč bez múky so slivkovým lekvárom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tvarohovo-makový koláč bez múky so slivkovým lekvárom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Na prvý pohľad možno vyzerá celkom nenápadne – žiadne ozdoby, žiadna poleva. No nenechajte sa zmiasť. Tento koláč je prekvapivo vláčny, jemne sladký a plný chuti. Vďaka tvarohu zasýti, mak mu dodá poctivú štruktúru a jablká sa postarajú o sviežosť. Ideálny dezert pre tých, ktorí sa snažia piecť zdravšie, no nechcú prísť o pôžitok z domáceho koláča.

reklama:

Suroviny

  • 250 g mletého maku
  • 2 jablká
  • 4 vajcia
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 40 g panely (prírodného trstinového sladidla)
  • 80 g slivkového lekváru
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká nastrúhajte aj so šupkou a vytlačte z nich šťavu, aby cesto nebolo príliš riedke. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.

2. Krok

Žĺtky zmiešajte s panelou (ide o sušenú trstinovú šťavu, ktorá má príjemne karamelovú chuť). Pridajte slivkový lekvár, tvaroh, mak, prášok do pečiva, škoricu a všetko dobre premiešajte. Nakoniec zľahka zapracujte sneh z bielkov, aby koláč zostal nadýchaný.

3. Krok

Cesto rozotrite do formy vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 170 °C. Po asi 35 minútach by mal byť povrch zlatistý a stred prepečený, no stále šťavnatý.

4. Krok

Z rúry vytiahnete krásne voňavý koláč, ktorý si zachová jemnosť aj na druhý deň. Výborne chutí samotný, no nič nepokazíte ani lyžičkou kyslej smotany či čerstvým ovocím navrchu.

reklama:

Nenápadný na pohľad, no chuťovo nezabudnuteľný – taký je tento tvarohovo-makový zázrak bez múky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.