- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohovo-makový koláč s broskyňami
Tvarohovo-makový koláč s broskyňami
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Krehké cesto:
- 3 šálky hladkej múky
- 200 g margarínu alebo masla
- 1/2 šálky práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžice kyslej smotany
- Tvarohová plnka:
- 1 kg tvarohu
- 1 šálka cukru
- 100 g masla
- 4 vajcia
- 1 vanilkový alebo smotanový puding
- Maková plnka:
- 5 bielkov
- 1 šálka mletého maku
- 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 1/2 šálky cukru
- 2 lyžice solamylu
- ďalej potrebujeme:
- 1 plechovka broskýň
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Krehké cesto: všetky suroviny spojíme. Rozdelíme na dve časti (väčšiu a menšiu) a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Potom väčšou časťou nastrúhajte dno plechu (25/30 cm), vystlaného papierom na pečenie. Pečieme asi 10 minút pri 180°C vo vopred predhriatej rúre.
2. Krok
Tvarohová plnka: Mäkké maslo, spojíme s cukrom a žĺtkami. Potom primiešame tvaroh a pudingový prášok. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spojíme s tvarohovou plnkou .
3. Krok
Maková plnka: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme cukor. Pridajte mletý mak, kokosové vločky a škrob. Všetko jemne premiešajte.
4. Krok
Na upečené, chrumkavé cesto po lyžiciach striedavo dávame tvarohovú a makovú plnku, čím vytvoríme ako keby záplaty. Potom koláč pečieme 20 minút pri 160°C ..
5. Krok
Broskyne scedíme a nakrájame na kocky. Dáme na predpečený koláč a nastrúhame zvyšné cesto na ne. Pečte ďalších 40-50 minút pri 160°C prepečenosť vyskúšajte špáradlom. Nechajte vychladnúť v rúre. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1201 videní