Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto : 200 ml šálka
  • 1,5 šálky hladkej múky
  • 0,5 šálky práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • Tvarohová plnka :
  • 400 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 0,5 šálky cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 - 2 hrste hrozienok
  • Krém na povrch :
  • 6 - 8 lyžíc kyslej smotany
  • 4 - 6 lyžíc kondenzovaného mlieka
  • čokoláda alebo čokoládový topping
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu drobenkového cesta je potrebné pomrviť maslo, cukor a múku s práškom do pečiva. Najpohodlnejšie je to urobiť pomocou domácich spotrebičov, ale manuálne to tiež nie je ťažké.

2. Krok

Vzniknutú drobivú hmotu rozdeľte na dve časti: na spodnú a na vrchnú vrstvu cesta.

3. Krok

Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, vajcia, cukor a vanilkový cukor. Ak náplň vyzerá príliš tekutá, pridajte 1 polievkovú lyžičku. škrobu. Je vhodné brať tvaroh s vysokým obsahom tuku (viac ako 9%).

4. Krok

Homogenitu tvarohovej hmoty na plnku dosiahneme najjednoduchšie pomocou ponorného mixéra.

5. Krok

Zapnite rúru na 180-20°C . Vezmeme si vhodnú formu napríklad priemerom 22-24 cm Formu vymastíme olejom, dno môžeme vyložiť papierom na pečenie. Polovicu strúhankového cesta treba na dno vysypať a uhladiť.

6. Krok

Na vrch nalejeme tvarohovú náplň v rovnomernej vrstve. Pridajte hrozienka. Vrch prikryjeme zvyškom cesta a uhladíme. Vložte formu do rúry na 45 minút až 1 hodinu, tvarohová náplň by mala byť upečená a cesto navrchu by malo byť hnedé.

7. Krok

Asi päť minút predtým, ako budete koláč vyberať z rúry, premiešajte kyslú smotanu a kondenzované mlieko na krém. Ihneď po vybratí koláča z rúry nalejeme smotanu na koláč... Potom urobte ozdoby, napríklad krém pokvapkajte alebo polejte rozpustenou čokoládou alebo toppingom. Vytvorte za pomoci vidličky alebo špajdle mramorovanie.

8. Krok

Po vychladnutí stuhne - a koláč sa bude dať perfektne nakrájať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

379 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.