Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový koláč – krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
P1060726.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
Myslím, že toto je pomerne známy koláč, recept nájdete v rôznych obmenách po celom internete … moja mamina si priniesla tento recept z práce od kolegyne pred viac ako 25-timi rokmi a odvtedy ho v našej rodine pečieme… ak ho náhodou ešte nepoznáte, vyskúšajte, je výborný…

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:

Suroviny

  • lístkové cesto: ja som mala 500g (kocka)
  • Tvarohová plnka:
  • 500g jemný krémový tvaroh (nie hrudkový)
  • 6 žĺtkov
  • 500ml mlieka
  • 3 vanilkové pudingy (3x37g)
  • 100ml olej
  • práškový cukor podľa chuti
  • Bielkový sneh :
  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc kopcom práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lístkové cesto rozvaľkám a prenesiem na jemne vymastený plech s vyššími okrajmi (40x29cm vysoký 4cm). Snažím sa cesto rozvaľkať tak, aby bolo po bokoch trochu vyhrnuté dohora (aspoň 1 - 2cm). Urobím niečo ako vaničku pre tvarohovú plnku. Všetky suroviny na plnku vyšlahám (je to veľmi riedke) a nalejem na cesto. Pečiem na 200°asi 20-25minút, pokým kraje lístkového cesta, ktoré prečnievajú, nezačnú ružovieť (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou). Kým sa koláč pečie, vyšlahám si tuhý sneh z bielkov, po lyžiciach pridávam cukor a dobre vyšlahám. Potom vyberiem koláč z rúry, opatrne natriem sneh a dám ešte zapiecť do bledohneda (dokopy som ho piekla asi 30 - 35min). Krájam až úplne vychladnutý, najlepší je z chladničky. Lístkové cesto v tomto koláčiku slúži len ako podklad pod tvarohovou plnkou, takže nečakajte, že bude pekne nalístkované. Ak použijete plnotučný tvaroh, olej môžete vynechať, viac krát som ho už robila bez oleja.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

27485 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.