Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový koláč s broskyňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy kolac s broskynami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • Hrnček 200 ml
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 200 g margarínu
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • Tvarohová zmes :
  • 1 kg tvarohu
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový puding
  • Maková vrstva :
  • 5 bielkov
  • 1 hrnček mletého maku
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 2 lyžice solamylu
  • Ďalej potrebujeme :
  • 1 konzerva broskýň
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Krehké cesto: zmiešajte všetky ingrediencie. Rozdelíme na dve časti (väčšiu a menšiu) a dáme na hodinu do chladničky. Väčšiu časť potom položte na dno plechu na pečenie (veľkosť 25/30 cm), vystlaného papierom na pečenie. Pečieme cca 10 minút pri 180°C

2. Krok

Tvarohová vrstva: maslo vyšľahajte kým nieje nadýchané, spojte s cukrom a žĺtkami za stáleho šľahania. Potom po lyžičkách pridajte tvaroh a pudingový prášok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spojíme s tvarohovou hmotou.

3. Krok

Maková hmota: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, na záver pridáme cukor. Pridáme mletý mak, kokos a solamyl.. Všetko jemne premiešame.

4. Krok

Na upečený krehký základ striedavo nalievame tvarohovo-makovú zmes, čím vytvárame záplaty. Pečieme 20 minút pri 160°C .

5. Krok

Broskyne scedíme a nakrájame na kocky. Uložíme na vrch upečeného koláča a nastrúhame zvyšné vychladnuté krehké cesto. Pečieme ďalších 40-50 minút pri 160°C . Nechajte v rúre vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Tvarohový koláč s broskyňami chutí najlepšie vychladený. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

650 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.