- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2,5 šálky hladkej múky (200 ml )
- 250 g masla
- 200 g tvarohu
- 2/3 šálky cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 6 jabĺk
- škorica
- Mesiačiky mandarínky , alebo ďatle, sušené marhule, sušené slivky , karamelové cukríky.. počet záleží od počtu jabĺk x 2
Postup prípravy
1. Krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroh, premiešame. Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom, vypracujeme cesto. Aj keď nie je veľmi elastické, nelepí sa na ruky a dobre sa s ním pracuje. Cesto zabaľte do fólie a dajte na pol hodiny do chladničky. Možno budete potrebovať trochu menej alebo viac múky - závisí to od vlhkosti tvarohu.
2. Krok
Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na polovice. Do stredu každého jablka položte náplň. Koľkokrát som piekla tento koláč a nikdy som ho plnku nezopakovala! Náplň môže byť datľa bez kôstky, sušené marhule, sušené slivky, polovica vlašského orecha, dokonca karamel ako Krowka! Tentokrát som požila mandarínky a prišli do hry))
3. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti, jednu rozvaľkáme a položíme na plech tak, aby nám presahovalo cez strany. Na cesto poukladáme polovičky jabĺk plnkou nadol, jablká posypeme škoricou, ak sú jablká veľmi kyslé, posypeme cukrom. Veľkosť mojej formy je 20x30 cm. 4. Druhú časť cesta rozvaľkáme a poukladáme na jablká, okraje prištipneme, vrch potrieme žĺtkom. Pečieme 40-60 minút pri 180°C.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom. Lahodný teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny! Jablká zmäknú ako hustý džem + škorica + vami zvolená plnka a to všetko v chrumkavom tvarohovom cestíčku… mmm… potešenie!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16 videní