- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s jahodami
Tvarohový koláč s jahodami
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto:
- 150 g hladkej múky
- 75 g masla
- 165 g kryštálového cukru
- 130 g tvarohu
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Plnka:
- 600 g jahôd
- Práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Cukor a maslo vyšľahajte, kým sa nespoja, zmes bude vyzerať ako mokrý granulovaný cukor - také veľké omrvinky. Pridajte tvaroh (je lepšie ho najskôr pretrieť cez sitko) a vyšľahajte dohladka. Teraz pridajte vajcia a dobre premiešajte šľahačom. Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre vymiešame dohladka. Cesto dajte do formy.
2. Krok
Jahody opláchneme, preložíme na sito, vodu necháme odtiecť. Na povrch cesta položte 400 g jahôd. Počas procesu pečenia cesto stúpa a jahody sa v ňom utopia .
3. Krok
V prvom kroku pečieme pri teplote 170 °C 20 - 30 minút do zlatista. Prepečenosť sa dá skontrolovať špáradlom - musí zostať suché. Keď sa koláč pečie, pripravte si zvyšné jahody na druhý krok. Nakrájajte ich na tenké plátky pozdĺž . Vyberte koláč z rúry a nechajte mierne vychladnúť. Rúru prepnite do režimu „gril“ (alebo horný ohrev). Poukladáme jahodové plátky, posypeme práškovým cukrom. A vložte koláč na "gril" na niekoľko minút, aby boli jahody mierne upečené. Vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť. Podávame vlažné alebo úplne vychladené.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
469 videní