Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový koláč s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Stavnaty jahodovy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 - 300 g čerstvých jahôd
  • 500 g tvaroh
  • 120 g masla
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si ingrediencie. Maslo vyberte z chladničky vopred, aby stihlo zmäknúť. Tvaroh na koláč by mal byť dosť suchý . Pripravte si formu na koláč s priemerom 24 cm: vyložte ju pergamenom alebo vymastite maslom. Zapnite rúru, aby sa vyhriala na 180 °C.

2. Krok

V miske zmiešame vajcia, cukor a vanilkový cukor. Mixérom vyšľaháme do nadýchanej hustej peny. Tvaroh pretrite cez sito do samostatnej misky. Do tvarohu pridáme mäkké maslo. Tvaroh vyšľaháme s maslom do hladka. Do tvarohovo-maslovej zmesi v dvoch krokoch pridáme rozšľahané vajcia a cukor. Miešajte do hladka Preosejte tam múku (120 g je neúplný pohár s objemom 200 ml) a prášok do pečiva.

3. Krok

Miešajte, kým nezískate homogénne husté cesto. Cesto vložíme do formy a uhladíme. Jahody opláchneme a necháme chvíľu v sitku aby sa odstránila prebytočná tekutina.

4. Krok

Odstráňte z jahôd chvosty. Každú jahodu prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Polovičky pekne položte na cesto, reznou stranou nahor.

5. Krok

Koláč pečieme v rúre predhriatej na 175°C 50-60 minút. Prepečenie skontrolujte drevenou špajdlou- mala by vychádzať zo stredu bez akýchkoľvek stôp po ceste. Ak je koláč počas pečenia zvonka veľmi zhnednutý, ale zvnútra stále surový, prikryte ho navrchu alobalom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

159 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.