Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový koláč s makom a višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohový koláč s makom a višňami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Maková vrstva:
  • 200 g mletého maku
  • 80 g práškového cukru
  • 2 vaječné bielky
  • Tvarohová vrstva:
  • 1,5 kg tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 g kyslej smotany
  • 12 žĺtkov
  • 10 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • Poleva:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie
  • 150 g višní odkôstkovaných mrazených alebo sterilizovaných
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si makovú časť koláča..Zmiešame mletý mak s cukrom a pridáme 2 vyšľahané vaječné bielky.

2. Krok

Tvarohovú vrstvu si pripravíme vymiešaním jemného tvarohu s vanilkovým pudingom a 2 lyžicami hladkej múky.Pridáme aj 150 g kyslej smotany.Zvlášť ssi vymiešame 12 žĺtkov s o 150 g práškového cukru do peny a pridáme ich do tvarohovej hmoty.ďalej vyšľaháme 10 bielkov s 100 g práškového cukru do snehu a v niekoľkých krokoch primiešame k tvarohovej zmesi.Vmiešavame ručne nie šľahačom..

3. Krok

Plech 20 x 30 cca si vyložíme s papierom na pečenie a zľahka potrieme tukom.Z makovej zmesi na dno plechu robíme pruhy alebo tvoríme loptičky ktoré ukladáme vedľa seba na plech.Na guličky potom ukladáme višne ktoré si trochu obalíme v múke.Všetko potom zalejeme s tvarohovou zmesou a zarovnáme.

4. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme zhruba 20 - 25 minút.Po upečení vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.Po 30 minútach koláčik opatrne vyklopíme na tácku alebo iný plech , odstránime papier na pečenie a vrch zalejeme čokoládovou polevou , ktorú si pripravíme tak , že zohrejeme smotanu a pridáme k nej nalámanú čokoládu.Smotanu odstavíme z ohňa a čokoládu po 2 minútach rozmiešame do hladkej hmoty.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1245 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.