- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový koláč s makom a višňami
Tvarohový koláč s makom a višňami
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Maková vrstva:
- 200 g mletého maku
- 80 g práškového cukru
- 2 vaječné bielky
- Tvarohová vrstva:
- 1,5 kg tvarohu
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice hladkej múky
- 150 g kyslej smotany
- 12 žĺtkov
- 10 bielkov
- 250 g práškového cukru
- Poleva:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g čokolády na varenie
- 150 g višní odkôstkovaných mrazených alebo sterilizovaných
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si makovú časť koláča..Zmiešame mletý mak s cukrom a pridáme 2 vyšľahané vaječné bielky.
2. Krok
Tvarohovú vrstvu si pripravíme vymiešaním jemného tvarohu s vanilkovým pudingom a 2 lyžicami hladkej múky.Pridáme aj 150 g kyslej smotany.Zvlášť ssi vymiešame 12 žĺtkov s o 150 g práškového cukru do peny a pridáme ich do tvarohovej hmoty.ďalej vyšľaháme 10 bielkov s 100 g práškového cukru do snehu a v niekoľkých krokoch primiešame k tvarohovej zmesi.Vmiešavame ručne nie šľahačom..
3. Krok
Plech 20 x 30 cca si vyložíme s papierom na pečenie a zľahka potrieme tukom.Z makovej zmesi na dno plechu robíme pruhy alebo tvoríme loptičky ktoré ukladáme vedľa seba na plech.Na guličky potom ukladáme višne ktoré si trochu obalíme v múke.Všetko potom zalejeme s tvarohovou zmesou a zarovnáme.
4. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme zhruba 20 - 25 minút.Po upečení vyberieme z rúry a necháme na mriežke vychladnúť.Po 30 minútach koláčik opatrne vyklopíme na tácku alebo iný plech , odstránime papier na pečenie a vrch zalejeme čokoládovou polevou , ktorú si pripravíme tak , že zohrejeme smotanu a pridáme k nej nalámanú čokoládu.Smotanu odstavíme z ohňa a čokoládu po 2 minútach rozmiešame do hladkej hmoty.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1129 videní