Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový koláč s perníkom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy s pernikom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 200 g masla
  • 90 g práškového cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 1 - 2 lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • Tvarohová plnka :
  • 1 kg tvarohu
  • 3 vajcia
  • 250 g masla
  • 220 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 2 vanilkové pudingy
  • Okrem toho :
  • 400 g perníčkov v čokoláde
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme krehké cesto: Múku, maslo (po kúskoch), práškový cukor, 3 žĺtky, prášok do pečiva, škoricu a 1 polievkovú lyžicu jogurtu ručne alebo v kuchynskom robote vymiesime na hladké cesto. (Cesto by malo byť hladké, inak pridajte 1 polievkovú lyžicu jogurtu). Cesto rozpolíme

2. Krok

Dno obdĺžnikového plechu na pečenie (cca 35 x 24 cm) vystelieme papierom na pečenie. Polovicu cesta vtlačte na dno pripravenej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C (horný a spodný ohrev) asi 15 minút, kým nie je krehký základ jemne zlatožltý

3. Krok

Keď prvá vrstva vychladne, vyberte ju z formy a upečte druhú polovicu cesta rovnakým spôsobom. Druhú vrstvu necháme vo forme po vychladnutí.

4. Krok

Pripravte tvarohovú zmes: Ak použijete hrubozrnný tvaroh, musíte ho najskôr pomlieť . Dajte tvaroh do veľkého hrnca. Pridajte vajcia, maslo na kúsky, cukor a vanilkový cukor. Na strednom ohni za stáleho miešania vareškou zohrievame, pričom dávame pozor, aby sme zmes neprihorela . Keď sa suroviny spoja a zmes sa stane tekutou, pomaly pridávame pudingový prášok a rýchlo miešame metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Keď zmes prevrie (vytvoria sa bublinky), ešte krátko povaríme, kým zmes nezhustne ako puding. Potom hrniec odstavte z ohňa

5. Krok

Zmes necháme mierne vychladnúť, občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka. Keď je zmes vlažná, rozotrieme časť tvarohovej plnky na krehké cesto tak, aby pokrývala základ. Potom rozložíme perníčky a prikryjeme ich zvyšnou tvarohovou zmesou. Na vrch ihneď položíme druhý základ z krehkého cesta. (piškóta je veľmi drobivá a môže sa ľahko zlomiť.)

6. Krok

Koláčik odlolžíme na noc do chladničky. Potom posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

130 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.