Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový les

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy les.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • Cukrový roztok:
  • 150 ml vody
  • 20 g cukru
  • Tvarohový krém s lesným ovocím:
  • 500 g jemného tvarohu
  • 300 g lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • 4 plátky želatíny
  • 40 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • Ovocné želé:
  • 150 g mrazeného lesného ovocia
  • 30 ml vody
  • 40 g cukru
  • 2 plátky želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozmer plechu cca 20 X 28

2. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C. Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. K vaječnej zmesi preosejte múku a jemne ju vmiešajte stierkou. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 13-15 minút. Upečenú piškótu opatrne preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Vychladnutú prekrojíme priečne na dve časti.

3. Krok

Cukrový roztok: Uvarte vodu s cukrom a ochlaďte.

4. Krok

Tvarohový krém s lesným ovocím: Sladkú smotanu vyšľaháme do tuha a dáme do chladu. Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody. Lesné ovocie zahrejeme s kryštálovým cukrom do varu, rozmixujeme tyčovým mixérom a rozpustíme v ňom želatínu. Pyré vychladíme do vlažného stavu a pridáme k tvarohu. Pridáme práškový cukor a vymiešame do hladka. Stierkou vmiešame šľahačku a krém rozdelíme na dve rovnaké časti.

5. Krok

Vrstvenie: Položte spodnú časť piškóty na plech alebo na podnos, navlhčite ju polovicou cukrového roztoku. Piškótu rovnomerne natrieme polovicou krému, povrch zarovnáme a postup zopakujeme z druhou piškótou (vrchnú piškótu otočíme lícom nadol). Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby krém dobre vychladol, potom zalejeme ovocným želé.

6. Krok

Ovocné želé: Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody. Ovocie , vodu a cukor priveďte do varu a tyčovým mixérom nahrubo rozmixujte. Vytlačenú želatínu rozpustíme v pyré a ochladíme do vlažna. Vlažné želé rovnomerne prelejeme na krém a dáme do chladničky zatuhnúť- Vychladnuté plátky nakrájame a ozdobíme podľa želania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

647 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.