Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový les

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy les.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • Cukrový roztok:
  • 150 ml vody
  • 20 g cukru
  • Tvarohový krém s lesným ovocím:
  • 500 g jemného tvarohu
  • 300 g lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • 4 plátky želatíny
  • 40 g práškového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • Ovocné želé:
  • 150 g mrazeného lesného ovocia
  • 30 ml vody
  • 40 g cukru
  • 2 plátky želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozmer plechu cca 20 X 28

2. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C. Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. K vaječnej zmesi preosejte múku a jemne ju vmiešajte stierkou. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 13-15 minút. Upečenú piškótu opatrne preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Vychladnutú prekrojíme priečne na dve časti.

3. Krok

Cukrový roztok: Uvarte vodu s cukrom a ochlaďte.

4. Krok

Tvarohový krém s lesným ovocím: Sladkú smotanu vyšľaháme do tuha a dáme do chladu. Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody. Lesné ovocie zahrejeme s kryštálovým cukrom do varu, rozmixujeme tyčovým mixérom a rozpustíme v ňom želatínu. Pyré vychladíme do vlažného stavu a pridáme k tvarohu. Pridáme práškový cukor a vymiešame do hladka. Stierkou vmiešame šľahačku a krém rozdelíme na dve rovnaké časti.

5. Krok

Vrstvenie: Položte spodnú časť piškóty na plech alebo na podnos, navlhčite ju polovicou cukrového roztoku. Piškótu rovnomerne natrieme polovicou krému, povrch zarovnáme a postup zopakujeme z druhou piškótou (vrchnú piškótu otočíme lícom nadol). Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby krém dobre vychladol, potom zalejeme ovocným želé.

6. Krok

Ovocné želé: Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody. Ovocie , vodu a cukor priveďte do varu a tyčovým mixérom nahrubo rozmixujte. Vytlačenú želatínu rozpustíme v pyré a ochladíme do vlažna. Vlažné želé rovnomerne prelejeme na krém a dáme do chladničky zatuhnúť- Vychladnuté plátky nakrájame a ozdobíme podľa želania.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

675 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.