- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový nákyp s hrozienkami
Tvarohový nákyp s hrozienkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 1 kg tvarohu
- 5 vajec
- 1 šálka cukru
- 5 lyžíc hladkej múky
- kôra z 1 citróna
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- 200 g kyslej smotany
- 100 g veľkých hrozienok
Postup prípravy
1. Krok
Tvaroh pretrieme cez jemné sitko. Potom pridáme kyslú smotanu, vajcia a cukor, vyšľaháme metličkou. Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva. Znovu vyšľaháme.
2. Krok
Citrón umyte a osušte. jemne nastrúhame kôru. Opláchnite hrozienka teplou vodou. Do tvarohovej hmoty pridáme citrónovú kôru a hrozienka, dobre premiešame.
3. Krok
Do zapekacej misky dáme papier na pečenie, rozložte výslednú hmotu a uhlaďte povrch. Nákyp pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 35 minút.
Namiesto hrozienok na tvarohový kastról môžete použiť iné sušené ovocie, napríklad sušené brusnice alebo sušené marhule nakrájané na malé kocky. V druhom prípade bude farba misky jemne zlatá.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
133 videní