- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sladké
- Tvarohový nákyp s jablkami
Tvarohový nákyp s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 300 g tvarohu
- 2 vajcia
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 - 3 lyžice detskej krupice
- štipka soli
- 2 lyžice cukru
- 1 - 2 jablká
- mletá škorica podľa chuti
- 15 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Podľa zoznamu pripravte všetky požadované prísady. Vyberte si tvaroh s akýmkoľvek percentom tuku, čím bude obsah tuku vyšší, tým bude nákyp chutnejší. Dajte tvaroh do misky, v ktorej budete mixovať tyčovým mixérom. Pridajte 2 vajcia..
2. Krok
Do tvarohu nalejte kryštálový cukor, množstvo sa môže líšiť, ak máte radi sladší nákyp... Môžete tiež použiť vanilkový cukor.
3. Krok
Vyberte si nie tekutú kyslú smotanu, čím vyššie percento tuk, tým je chutnejšia kyslá smotana, nákyp bude krémovejší. Pridajte kyslú smotanu..
4. Krok
Do misky nasypte krupicu, mierne upravte množstvo, ak je tvaroh vodnatý, pridajte jednu lyžicu krupice naviac..
5. Krok
Pomocou tyčového mixéra rozdrvte všetky pripravené ingrediencie do hladka. Tvaroh necháme chvíľu odstáť, aby krupica trocha napučala.
6. Krok
Ošúpte jablko, odstráňte jadrovník a nakrájajte ho na plátky..
7. Krok
Pekáč vymastíme maslom, vysypeme krupicou alebo strúhankou a prenesieme tvarohovú hmotu. Kúsky jabĺk utopte v tvarohu aj jemne posypte mletou škoricou alebo škoricovým cukrom.
8. Krok
Nákyp pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25-30 minút. Ihneď po upečení bude nadýchaný. Rúru vypnite a nechajte pekáč v nej ďalších 10 minút - kastról sa mierne usadí, ale to neovplyvní chuť. Kastról nakrájajte a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
945 videní