Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový nákyp so zeleninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohový nákyp
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:5 hod

Pokiaľ  máte  radi  zeleninové jedlá , prídete  si  na  svoje..

Nemusíte  vždy spájať tvaroh len so  sladkými jedlami.

výborne vie doplniť aj zeleninové jedlá pripravované na slano..

Skvelo  doplní chuť zeleniny a pri zapekaní nestratí na šťavnatosti..

reklama:

Suroviny

  • 600 g tvarohu
  • 100 g strúhaného tvrdého syra
  • 3 vajcia
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 100 g zeleného hrášku
  • 100 g brokolice
  • bylinky (kôpor, petržlenová vňať, pažítka)
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice detskej krupice
  • mleté čierne korenie
  • soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

rozmixujeme si brokolicu a petržlenovú vňať..Pokiaľ máte brokolicu mrazenú a aj hrášok , len to zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút postáť..Potom vodu sceďte..

2. Krok

Tvaroh utrite cez sito a syr si nastrúhajte na hrubšom strúhadle.Oddeľte si bielka od žĺtkov a žĺtka vymiešajte s tvarohom.Bielka vyšľahajte so štipkou soli do peny.

3. Krok

do tvarohu primiešajte prášok do pečiva , mlieko a krupicu a poriadne premiešajte.Potom pridajte nasekané bylinky a zeleninu.. všetko ochutíme soľou a korením..Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a premiešame len zjemna..

4. Krok

Pripravenú zapekaciu misu alebo hlbší pekáčik si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.Pridáme tvarohovo zeleninovú hmotu a vrch zasypeme ešte strúhaným syrom.Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °c a pečieme 40 - 45 minút..

5. Krok

Po upečení posypeme ešte trochou petržlenovej vňate a necháme ešte v rúre pri otvorených dierkach 10 - 15 minút pomaly chladnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3103 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.