- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Tvarohový nákyp so zeleninou
Tvarohový nákyp so zeleninou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Pokiaľ máte radi zeleninové jedlá , prídete si na svoje..
Nemusíte vždy spájať tvaroh len so sladkými jedlami.
výborne vie doplniť aj zeleninové jedlá pripravované na slano..
Skvelo doplní chuť zeleniny a pri zapekaní nestratí na šťavnatosti..
Suroviny
- 600 g tvarohu
- 100 g strúhaného tvrdého syra
- 3 vajcia
- 1 polievková lyžica mlieka
- 100 g zeleného hrášku
- 100 g brokolice
- bylinky (kôpor, petržlenová vňať, pažítka)
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice detskej krupice
- mleté čierne korenie
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
rozmixujeme si brokolicu a petržlenovú vňať..Pokiaľ máte brokolicu mrazenú a aj hrášok , len to zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút postáť..Potom vodu sceďte..
2. Krok
Tvaroh utrite cez sito a syr si nastrúhajte na hrubšom strúhadle.Oddeľte si bielka od žĺtkov a žĺtka vymiešajte s tvarohom.Bielka vyšľahajte so štipkou soli do peny.
3. Krok
do tvarohu primiešajte prášok do pečiva , mlieko a krupicu a poriadne premiešajte.Potom pridajte nasekané bylinky a zeleninu.. všetko ochutíme soľou a korením..Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a premiešame len zjemna..
4. Krok
Pripravenú zapekaciu misu alebo hlbší pekáčik si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.Pridáme tvarohovo zeleninovú hmotu a vrch zasypeme ešte strúhaným syrom.Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °c a pečieme 40 - 45 minút..
5. Krok
Po upečení posypeme ešte trochou petržlenovej vňate a necháme ešte v rúre pri otvorených dierkach 10 - 15 minút pomaly chladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3002 videní