Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový uzol s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy uzol.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 2,5 dcl mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 balík sušeného droždia
  • 500 g hladkej múky
  • 0,5 lyžice soli
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 vajce
  • Plnka :
  • 250 g tvarohu
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 0,5 dcl kyslej smotany
  • 1 citrón
  • 1 pohár višní ( bez kôstok)
  • Na vrch :
  • 1 vajce
  • 1 lyžica masti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

zohrejte mlieko, vmiešajte cukor a prisypte práškové droždie. Premiešame, vrch posypeme trochou múky a necháme kysnúť pri izbovej teplote.

2. Krok

Do misky kuchynského robota preosejeme múku a zmiešame so soľou. Olej nalejte do kruhu okolo okraja múky a do stredu rozšľahajte vajíčko. Vykysnuté droždie vylejeme na múku a cesto poriadne vymiesime, potom ho vložíme do múkou vysypanej misky a prikryté necháme vykysnúť.

3. Krok

Kým cesto kysne, zmiešame tvaroh s dvoma druhmi cukru, kyslou smotanou a nastrúhanou citrónovou kôrou.

4. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C, plech vystelieme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozrežeme na štyri rovnaké časti. Každé cesto rozvaľkáme na tenký obdĺžnik a na spodný okraj v pásiku položíme štvrtinu plnky.

5. Krok

Na tvaroh poukladajte višne v rade a potom cesto zrolujte. Oba konce sa trochu stlačia a zrolujú do tvaru slimáka. Slimáky položíme na pripravený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Plech vložíme do predhriatej rúry a cesto pečieme do zlatista asi 25 minút.

6. Krok

Hotové žemle ešte horúce potrieme rozpusteným tukom, aby boli pekné amäkké.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

35 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.