Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový uzol s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy uzol.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 2,5 dcl mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 balík sušeného droždia
  • 500 g hladkej múky
  • 0,5 lyžice soli
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 vajce
  • Plnka :
  • 250 g tvarohu
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 0,5 dcl kyslej smotany
  • 1 citrón
  • 1 pohár višní ( bez kôstok)
  • Na vrch :
  • 1 vajce
  • 1 lyžica masti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

zohrejte mlieko, vmiešajte cukor a prisypte práškové droždie. Premiešame, vrch posypeme trochou múky a necháme kysnúť pri izbovej teplote.

2. Krok

Do misky kuchynského robota preosejeme múku a zmiešame so soľou. Olej nalejte do kruhu okolo okraja múky a do stredu rozšľahajte vajíčko. Vykysnuté droždie vylejeme na múku a cesto poriadne vymiesime, potom ho vložíme do múkou vysypanej misky a prikryté necháme vykysnúť.

3. Krok

Kým cesto kysne, zmiešame tvaroh s dvoma druhmi cukru, kyslou smotanou a nastrúhanou citrónovou kôrou.

4. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C, plech vystelieme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozrežeme na štyri rovnaké časti. Každé cesto rozvaľkáme na tenký obdĺžnik a na spodný okraj v pásiku položíme štvrtinu plnky.

5. Krok

Na tvaroh poukladajte višne v rade a potom cesto zrolujte. Oba konce sa trochu stlačia a zrolujú do tvaru slimáka. Slimáky položíme na pripravený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Plech vložíme do predhriatej rúry a cesto pečieme do zlatista asi 25 minút.

6. Krok

Hotové žemle ešte horúce potrieme rozpusteným tukom, aby boli pekné amäkké.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.