Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový závin so slivkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_7
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod

Screenshot_1Screenshot_2Screenshot_3Screenshot_4Screenshot_5Screenshot_6Screenshot_7

reklama:

Suroviny

  • 300 g polohrubej múky
  • 7 g suchého droždia
  • 40 g cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 125 ml mlieka
  • 0,5 č.l soli
  • plnka:
  • 400 g sliviek
  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 40 g cukru
  • citrónová kôra
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice gustinu
  • Poleva:
  • 50 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozpustíme v mlieku , pridáme 1 lyžicu cukru a necháme 10 minút napučať...Múku rozmiešame so soľou ,pridáme maslo vajce a nakoniec napučané kvasnice.

2. Krok

Vymiesime cesto a necháme prikryté kysnúť 30 - 50 minút.

3. Krok

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku..Zmiešaním tvarohu , so škrobom, cukrom vajcom a citrónovou kôrou.Slivky umyjeme a odkôstkujeme ..Nakrájame na drobné kúsky a premiešame s tvarohom.

4. Krok

medzitým nám vykyslo cesto a môžeme s ním pracovať..na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na veľkosť plechu.Okraje poprekrajujeme na pásy ,a do stredu ktorý nám zostane neprekrojený..(viď obrázok) dáme plnku..

5. Krok

Pásy z cesta potom striedavo preplietame.Potom necháme ešte 15 minút kysnúť...

6. Krok

vyšľaháme si vidličkou jeden žĺtok v troche mlieka a náš závin pretrieme..

7. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút..

8. Krok

práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a glazúrou potieme upečený ešte horúci závin a necháme vychladnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2121 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.