- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Tvarožník.
Tvarožník.
- Kusov: jeden plech
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Jednoduchá, rýchla príprava a výsledok koláča splnil moje očakávania, je presne ako od našej babky. Recept som objavila na stránke-Varecha, je pod názvom Starodávny tvarožník – od autorky Honestky a týmto autorke, ďakujem!
Suroviny
- 1 pohár = objem 200 ml
- Suroviny na cesto:
- 2,5 pohára múka hladká
- droždie čerstvé (kocka)
- cukor kryštál
- soľ
- 1-1,5 pohára mlieko vlažné (podľa toho aká je suchá múka)
- Tvarohová plnka:
- 3/4 kg tvaroh mäkký
- 2 vajcia
- 2 žĺtka
- 1 pohár cukor kryštál
- 1 balíček vanilkový cukor
- podľa chuti hrozienka vopred namočené v rume
Postup prípravy
1. Krok
Spravíme riedke kysnuté cesto a vylejeme na plech, ktorý sme vopred vymastili olejom a vysypali múkou. Cesto rozotrieme na celý plech a pridáme tvarohovú plnku. Okraje cesta (1 cm) necháme bez plnky. Na vrch plnky, dáme pokrájané maslo a posypeme cukrom ( alebo ak sme cukor už dali do tvarohu, tak netreba). Necháme na plechu nakysnúť 20 minút, na teplom mieste.
2. Krok
Plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme (na 170°C) 30-40 minút.
3. Krok
Koláč je hotový, ak sú okraje upečené do zlatista a tvarohová plnka je sadnutá.
4. Krok
Prajem dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
34393 videní