Twix
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- Brownie vrstva:
- 155 g masla izbovej teploty
- 220 g práškového cukru
- 3 vajcia
- štipka soli
- 50 g kakaa
- 140 g polohrubej múky
- lyžička prášku do pečiva
- Ganache :
- 250 g čokolády 523 % kakaa
- 250 g smotany na šľahanie
- Sušienková vrstva:
- 300 g maslových sušienok
- 150 g masla
- 120 g jemného tvarohu
- Karamel:
- 500 g cukru
- 2 dcl vody
- 250 ml smotany na šľahanie
- 125 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme rúru na 180°C. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. pridáme po jednom vajcia, štipku soli.. Potom múku zmiešanú s kakaom a s práškom do pečiva.. Všetko premiešame a dáme na plech vyložený s papierom na pečenie. 25 x 25
2. Krok
pečieme 25 minút. urobíme skúšku špáradlom. Potom necháme na plechu úplne vychladnúť.
3. Krok
pripravíme si ganache ktorú budeme používať na 2 x.. Privedieme k varu smotanu, potom k nej pridáme nalámanú čokoládu .necháme chvíľu postáť a potom dobre rozmiešame..
4. Krok
Na brownie rozotrieme pár polievkových lyžíc .. Ostatnú polevu si necháme na povrch..
5. Krok
teraz si pripravíme sušienkovú vrstvu kým nám čokoláda zatuhne.. Sušienky rozomelieme.. maslo rozpustíme a premiešame so sušienkami.. Potom pridáme tvaroh a všetko dôkladne premiešame aby nám vznikla hustá , jednotná zmes..
6. Krok
Pomocou lyžice navrstvíme sušienkovú zmes na brownie s polevou a urovnáme.
7. Krok
Teraz príde pre Twix najlepší karamel.. Do širšieho hrnca dáme cukor, a vodu a prikryjeme pokrievkou.. Necháme zovrieť ..Keď vrie odokryjeme a povaríme kým sa voda neodparí.. potom necháme cukor skaramelizovať až kým nebu mať jantárovú farbu..
8. Krok
Zvlášť si zahrejeme smotanu.. Keď je cukor dobre skaramelizovaný pridáme zahriatu smotanu a hneď aj maslo.. Miešame kým sa všetko neprepojí. Necháme zmes 5 minút ochladiť a sušienkovú vrstvu zalejeme karamelom.. Ten necháme potom dobre vychladnúť..
9. Krok
Na vychladnutý karamel rozotriem polevu ktorá nám zostala..Ak vám medzičasom zatuhla trochu ju opäť zahrejte najlepšie vo vodnom kúpeli.
10. Krok
Twix dáme do chladničky, najlepšie na noc alebo na pár hodín zatuhnúť.. potom ho nakrájame nožom namočeným v horúcej vode na porcie.. Porcie od seba oddeľte lebo karamel by sa vám mohol opäť prilepiť k sebe..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2207 videní