- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Udon s hubami a s kuracím mäsom
Udon s hubami a s kuracím mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 200 g široké rezance
- 200 g kuracích pŕs
- 100 g šampiňóny
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 0,5 kápie
- 100 g fazuľových strukov
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia umyte , osušte a nakrájate na menšie kúsky. Huby opláchnite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľku nakrájame na jemno , papriku a mrkvu na prúžky.
2. Krok
Na omáčku zmiešajte sójovú omáčku, rastlinný olej a cukor. Namiesto tejto omáčky môžete použiť hotovú omáčku teriyaki.
3. Krok
Do jedného hrnca dáme vodu , a uvaríme v ňom rezance. Na inom horáku zohrejte panvicu na vysokú teplotu. Nalejte rastlinný olej, vložte nakrájanú cibuľu. Smažte ju pár minút za stáleho miešania. Potom pridajte huby . Smažte ich za občasného miešania 7-10 minút, kým nebudú zlatohnedé. Súčasne zohrejte rastlinný olej na inej panvici a a pridajte prsia. Smažte ich na vysokej teplote, kým sa nezatiahnu .
4. Krok
K prsiam dajte mrkvu, papriku a zelenú fazuľku. Smažte so zeleninou 10 minút na strednom ohni, občas premiešajte. Šampiňóny premiestnite na panvicu s kuracím mäsom, jedlo osoľte, okoreňte, premiešajte. Rezance sceďte a potom opláchnite studenou vodou.
5. Krok
Rezance hodíme ku kurčaťu so zeleninou, zalejeme omáčkou. Miešajte na miernom ohni ešte niekoľko minút.
6. Krok
Rezance podávajte so zeleninou, hubami a kuracím mäsom , môžete ich posypať nakrájanou zelenou cibuľkou a sezamom. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
256 videní