Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Univerzálne cesto na pečivo na Vianoce

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Univerzálne cesto na pečivo na Vianoce
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Univerzálne cesto na pečivo na Vianoce Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak si chcete uľahčiť prípravu vianočného pečiva a zároveň mať rôzne druhy, skvelým riešením je univerzálne cesto. Tento základ umožňuje pripraviť rôzne varianty – od lineckých koláčikov, cez maškrtné koláčiky s čokoládou, až po pečivo s kandizovaným ovocím. Stačí upraviť prísady a vytvoriť viac druhov zo spoločného základu.

reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 2 žĺtky
  • 1 celé vajce
  • 250 g masla
  • 200 g mletých mandlí
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 4 lyžice kandizovaného ovocia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie okrem kandizovaného ovocia vložte do veľkej misy a ručne dôkladne spracujte, aby vzniklo hladké cesto. Takto pripravené cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte na minimálne dve hodiny do chladničky, aby dobre odpočívalo a stuhlo.

2. Krok

Po dvoch hodinách cesto vyberte z chladničky, rozdeľte ho na tri časti. Prvú časť nechajte bez úprav, druhú zmiešajte s kandiozvaným ovocím a tretiu časť použite na prípravu mandľových dlabiek

3. Krok

Z každej časti cesta vyvaľkajte tenký plát a vykrajujte rôzne tvary podľa preferencií. Tieto tvary uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 160 °C približne 7-8 minút, kým nebudú zlatisté.

4. Krok

Po upečení nechajte pečivo vychladnúť. Hotové koláčiky uskladnite na chladnom mieste, aby zostali čerstvé.

reklama:

Tento recept na univerzálne cesto vám umožní vytvoriť viacero druhov vianočého pečiva, ktoré bude nielen vynikajúce, ale aj rýchlo pripravené.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

44 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.