Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Úžasné zdravé muffiny s jablkom a jogurtom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Úžasné zdravé muffiny s jablkom a jogurtom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Úžasné zdravé muffiny s jablkom a jogurtom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 9
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Jablká sú vynikajúcim základom pre mnohé sladké a zdravé pochúťky. Vyskúšajte tento jedinečný recept na muffiny, ktorý poteší nielen vás, ale aj deti ako chutnú desiatu.

reklama:

Suroviny

  • Na muffiny:
  • 70 g lískových orechov
  • 2 kusy vajec
  • 70 g trstinového cukru
  • 40 g masla
  • 50 g medu
  • 70 g bieleho jogurtu
  • 200 g jabĺk (najlepšie sladkých)
  • 40 g hrozienok
  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička škorice
  • štipka soli
  • 2 lyžice masla na vymazanie foriem
  • 2 lyžice krupice na vysypanie foriem
  • Na posýpku:
  • 20 g ovsených vločiek
  • 15 g trstinového cukru
  • 15 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava foriem: Vyložte formy na muffiny papierovými košíčkami alebo ich dôkladne vymažte maslom a posypte hrubou múkou či krupicou.

2. Krok

Príprava orechov: Lieskové orechy opražte na panvici niekoľko minút, až kým sa nezačnú praskať šupky. Po opražení ich odstavte a nechajte vychladnúť. Potom ich vložte do utierky a potľapkajte, aby sa šupky oddelili. Očistené orechy nasekajte nahrubo a 20 g odložte na prípravu posýpky.

3. Krok

Zmiešanie ingrediencií: V menšom hrnci rozpusťte maslo spolu s medom, pričom sa uistite, že zmes nie je horúca. V miske šľahajte vajcia s trstinovým cukrom, potom pridajte roztopené maslo a med, jogurt a nastrúhané jablká. Dôkladne premiešajte.

4. Krok

Suché ingrediencie: Do tejto zmesi pridajte hrozienka, 50 g nasekaných orechov, celozrnnú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu a štipku soli. Všetko opatrne, ale dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.

5. Krok

Príprava posýpky: Zmiešajte ovsené vločky, trstinový cukor, maslo a zvyšné nasekané orechy prstami, až kým zmes nebude hrudkovitá.

6. Krok

Pečenie: Nalejte pripravené cesto do foriem, pričom nechajte asi 2 cm voľného miesta od okrajov. Navrch posypte posýpku. Muffiny pečte v predhriatej rúre na 190 °C približne 30 minút, alebo kým nie sú zlatisté a upečené.

reklama:

Tieto jablkové muffiny s lieskovými orechmi sú skvelou voľbou na desiatu či ako zdravý dezert. Vychutnajte si ich čerstvé, alebo ich uchovajte na neskôr!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

131 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.