Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Úžasné zdravé muffiny s jablkom a jogurtom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Úžasné zdravé muffiny s jablkom a jogurtom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Úžasné zdravé muffiny s jablkom a jogurtom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 9
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Jablká sú vynikajúcim základom pre mnohé sladké a zdravé pochúťky. Vyskúšajte tento jedinečný recept na muffiny, ktorý poteší nielen vás, ale aj deti ako chutnú desiatu.

reklama:

Suroviny

  • Na muffiny:
  • 70 g lískových orechov
  • 2 kusy vajec
  • 70 g trstinového cukru
  • 40 g masla
  • 50 g medu
  • 70 g bieleho jogurtu
  • 200 g jabĺk (najlepšie sladkých)
  • 40 g hrozienok
  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička škorice
  • štipka soli
  • 2 lyžice masla na vymazanie foriem
  • 2 lyžice krupice na vysypanie foriem
  • Na posýpku:
  • 20 g ovsených vločiek
  • 15 g trstinového cukru
  • 15 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava foriem: Vyložte formy na muffiny papierovými košíčkami alebo ich dôkladne vymažte maslom a posypte hrubou múkou či krupicou.

2. Krok

Príprava orechov: Lieskové orechy opražte na panvici niekoľko minút, až kým sa nezačnú praskať šupky. Po opražení ich odstavte a nechajte vychladnúť. Potom ich vložte do utierky a potľapkajte, aby sa šupky oddelili. Očistené orechy nasekajte nahrubo a 20 g odložte na prípravu posýpky.

3. Krok

Zmiešanie ingrediencií: V menšom hrnci rozpusťte maslo spolu s medom, pričom sa uistite, že zmes nie je horúca. V miske šľahajte vajcia s trstinovým cukrom, potom pridajte roztopené maslo a med, jogurt a nastrúhané jablká. Dôkladne premiešajte.

4. Krok

Suché ingrediencie: Do tejto zmesi pridajte hrozienka, 50 g nasekaných orechov, celozrnnú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu a štipku soli. Všetko opatrne, ale dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.

5. Krok

Príprava posýpky: Zmiešajte ovsené vločky, trstinový cukor, maslo a zvyšné nasekané orechy prstami, až kým zmes nebude hrudkovitá.

6. Krok

Pečenie: Nalejte pripravené cesto do foriem, pričom nechajte asi 2 cm voľného miesta od okrajov. Navrch posypte posýpku. Muffiny pečte v predhriatej rúre na 190 °C približne 30 minút, alebo kým nie sú zlatisté a upečené.

reklama:

Tieto jablkové muffiny s lieskovými orechmi sú skvelou voľbou na desiatu či ako zdravý dezert. Vychutnajte si ich čerstvé, alebo ich uchovajte na neskôr!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

55 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.