- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Vaječné koláče s medvedím cesnakom a zelenou cibuľkou
Vaječné koláče s medvedím cesnakom a zelenou cibuľkou
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g lístkového cesta
- 4 - 5 vajec
- 100 g medvedieho cesnaku
- 100 g zelenej cibulky
- 100 g masla
- soľ a mleté čierne korenie
- žĺtok na potieranie
Postup prípravy
1. Krok
Cesto vopred úplne rozmrazte. Predhrejte rúru na 180 ° C. Vajcia uvaríme natvrdo, 8 minút. Ochlaďte pod studenou vodou, ošúpte a nakrájajte na drobno..
2. Krok
Medvedí cesnak a zelenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Na panvici rozpustite maslo, 1 polievkovú lyžicu odložíme na potieranie. Do rozpusteného masla dáme medvedí cesnak a zelenú cibuľu, na strednom ohni ich orestujeme asi 1,5 minúty. Stiahneme z ohňa, mierne ochladíme.
3. Krok
Dusené bylinky spojte s nakrájanými vajcami uvarenými na tvrdo a dochuťte soľou a korením.
4. Krok
Cesto zľahka rozvaľkáme a nakrájame na 12 štvorcov. Do stredu každého štvorca dajte lyžicu plnky. Konce štvorca nadvihnite nad plnku a spojte ich dohromady, okraje nechajte otvorené. Okraje môžete zospodu trochu nadvihnúť, aby plnka nevypadla.
5. Krok
Štvorčeky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto potrieme žĺtkami zmiešanými s rozpusteným maslom. Necháme stáť na teplom mieste, 15 minút, a potom pečieme 20 minút. Podávame teplé alebo chladené.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
490 videní