Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vajíčková nátierka so syrom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Vajickova natierka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 10min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 100 g tvrdého syra
  • 100 g smotanového syra
  • 50 g masla
  • 0,5 lyžičky kurkumy
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Môžete použiť klasickú smotanovú nátierku s bylinkami, paradajkami, alebo aj krevetami. Získate tak veľmi zaujímavú kombináciu chutí.

2. Krok

V mikrovlnnej rúre alebo v malom hrnci na sporáku rozpustite maslo, pridajte kurkumu, soľ a korenie podľa chuti. Zmiešajte. Namiesto kurkumy môžete použiť pár štipiek kari alebo mletej sladkej papriky vrátane údenej.

3. Krok

Vajcia uvarte na tvrdo a ihneď ich ochlaďte pod tečúcou studenou vodou, potom ich ošúpte. Ošúpané vajcia nastrúhame. Vajcia môžete nastrúhať na hrubom strúhadle (v tomto prípade bude štruktúra hotovej pomazánky hrubšia) alebo na jemnom strúhadle (pomazánka bude jemnejšia a homogénnejšia). V tomto recepte bola časť vajíčok nastrúhaná na hrubom strúhadle, časť na jemnom, takže hotová vajíčkovo-syrová paštéta mala veľmi zaujímavú textúru.

4. Krok

Nastrúhané vajcia zalejeme rozpusteným maslom s korením. Medzitým si nastrúhajte syr na jemnom strúhadle a pridajte ho k vajíčkam spolu so smotanovým syrom. Je lepšie použiť tvrdý syr ako parmezán alebo akýkoľvek iný podobný, najlepšie s výraznou chuťou. To dodá pomazánke pikantnú chuť.

5. Krok

Všetko dôkladne premiešame a dáme na pol hodiny do chladničky. Počas tejto doby maslo trochu stuhne a štruktúra pomazánky sa stabilizuje. Nátierku podávajte s krekrami alebo toastovým chlebom na tenké plátky nakrájanou zeleninou, ako sú reďkovky a bylinky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.