- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Vajíčková nátierka so syrom
Vajíčková nátierka so syrom

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
Suroviny
- 6 vajec
- 100 g tvrdého syra
- 100 g smotanového syra
- 50 g masla
- 0,5 lyžičky kurkumy
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Môžete použiť klasickú smotanovú nátierku s bylinkami, paradajkami, alebo aj krevetami. Získate tak veľmi zaujímavú kombináciu chutí.
2. Krok
V mikrovlnnej rúre alebo v malom hrnci na sporáku rozpustite maslo, pridajte kurkumu, soľ a korenie podľa chuti. Zmiešajte. Namiesto kurkumy môžete použiť pár štipiek kari alebo mletej sladkej papriky vrátane údenej.
3. Krok
Vajcia uvarte na tvrdo a ihneď ich ochlaďte pod tečúcou studenou vodou, potom ich ošúpte. Ošúpané vajcia nastrúhame. Vajcia môžete nastrúhať na hrubom strúhadle (v tomto prípade bude štruktúra hotovej pomazánky hrubšia) alebo na jemnom strúhadle (pomazánka bude jemnejšia a homogénnejšia). V tomto recepte bola časť vajíčok nastrúhaná na hrubom strúhadle, časť na jemnom, takže hotová vajíčkovo-syrová paštéta mala veľmi zaujímavú textúru.
4. Krok
Nastrúhané vajcia zalejeme rozpusteným maslom s korením. Medzitým si nastrúhajte syr na jemnom strúhadle a pridajte ho k vajíčkam spolu so smotanovým syrom. Je lepšie použiť tvrdý syr ako parmezán alebo akýkoľvek iný podobný, najlepšie s výraznou chuťou. To dodá pomazánke pikantnú chuť.
5. Krok
Všetko dôkladne premiešame a dáme na pol hodiny do chladničky. Počas tejto doby maslo trochu stuhne a štruktúra pomazánky sa stabilizuje. Nátierku podávajte s krekrami alebo toastovým chlebom na tenké plátky nakrájanou zeleninou, ako sú reďkovky a bylinky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní