Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Valentínske rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Valentinske rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gospodarski.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 150 g práškového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička mletej škorice
  • Sirup:
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžice rumu
  • Želé:
  • 1 plechovka broskyňového kompótu
  • 500 ml kompótovej šťavy + voda
  • 1 vanilkový puding
  • 1 lyžica Gustinu
  • 3 lyžice cukru
  • Krém:
  • 750 mlieka
  • 8 lyžíc cukru
  • 3 vanilkové pudingy
  • 150 g margarínu alebo masla
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia šľahajte s cukrom, kým zmes nezbelie. Pridáme mlieko, olej a potom múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridáme mleté ​​vlašské orechy a škoricu a ešte raz všetko dobre premiešame. Zmes vylejeme do formy s rozmermi 35 x 25 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.

2. Krok

Z vychladnutej piškóty odstráňte papier, vráťte ju do formy a polejte sirupom..

3. Krok

Broskyne vyberte z kompótu, nakrájajte ich na plátky a poukladajte na piškótu. Do šťavy z kompótu pridajte do 500 ml tekutiny. Do trochy šťavy rozmiešame puding a škrob a zvyšok šťavy povaríme s cukrom. Potom zmes zavaríme do šťavy . Keď zhustne, stiahneme z ohňa, mierne ochladíme a teplé nalejeme na broskyne.

4. Krok

V troche mlieka rozmiešame puding a uvaríme v zvyšku mlieka s cukrom. Za stáleho miešania vareškou uvaríme puding a keď zhustne, odstavíme z ohňa. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame margarín alebo maslo izbovej teploty a ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na želé.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

766 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.