Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Valentínske rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Valentinske rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gospodarski.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 150 g práškového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička mletej škorice
  • Sirup:
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžice rumu
  • Želé:
  • 1 plechovka broskyňového kompótu
  • 500 ml kompótovej šťavy + voda
  • 1 vanilkový puding
  • 1 lyžica Gustinu
  • 3 lyžice cukru
  • Krém:
  • 750 mlieka
  • 8 lyžíc cukru
  • 3 vanilkové pudingy
  • 150 g margarínu alebo masla
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia šľahajte s cukrom, kým zmes nezbelie. Pridáme mlieko, olej a potom múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridáme mleté ​​vlašské orechy a škoricu a ešte raz všetko dobre premiešame. Zmes vylejeme do formy s rozmermi 35 x 25 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.

2. Krok

Z vychladnutej piškóty odstráňte papier, vráťte ju do formy a polejte sirupom..

3. Krok

Broskyne vyberte z kompótu, nakrájajte ich na plátky a poukladajte na piškótu. Do šťavy z kompótu pridajte do 500 ml tekutiny. Do trochy šťavy rozmiešame puding a škrob a zvyšok šťavy povaríme s cukrom. Potom zmes zavaríme do šťavy . Keď zhustne, stiahneme z ohňa, mierne ochladíme a teplé nalejeme na broskyne.

4. Krok

V troche mlieka rozmiešame puding a uvaríme v zvyšku mlieka s cukrom. Za stáleho miešania vareškou uvaríme puding a keď zhustne, odstavíme z ohňa. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame margarín alebo maslo izbovej teploty a ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na želé.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

670 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.