- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Vanilková omáčka
Vanilková omáčka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 15min
Suroviny
- 370 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 90 g cukru
- 1 vanilkový cukor alebo 1 vanilkový struk
- 10 g kukuričného škrobu
Postup prípravy
1. Krok
Cukor a vanilkový cukor dajte do nádoby. Ak budete používať vanilkový struk, tento krok preskočte. Vanilkové semiačka a samotný struk budete musieť pridať priamo do mlieka.
2. Krok
Do cukru pridajte žĺtka , pridajte škrob a metličkou vymiešajte..
3. Krok
Nalejte mlieko do hrnca. Ak používate vanilkový lusk prerežeme na polovicu a špičkou noža vydlabeme semienka. Pridajte ich spolu s tobolkou do mlieka. Dajte na oheň a priveďte do varu. . Vyberte struk a vyhoďte ho, svoju misiu už splnil. Mlieko tenkým prúdom nalejte do vaječnej zmesi a za intenzívneho miešania metličkou miešajte.
4. Krok
Keď je zmes hladká, nalejeme všetko späť do čistého hrnca. Dáme na oheň a na najmenšom plameni za stáleho miešania omáčku zahustíme. Nenechajte ju vrieť, aby sa zabránilo zrazeniu žĺtkov.
5. Krok
Hotovú vanilkovú omáčku ochladíme, a podávame ju ako dezert. Uchovávajte omáčku v chladničke zakrytú priľnavou fóliou . Pred použitím predhrejte na miernom ohni.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
415 videní