Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vanilkové a kakaové trubičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaove a vanilkove.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:retetemerisor.ro
  • Kusov: 60
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Rulouri cu vanilie si rulouri cu cacao 1 570x363.jpgRulouri cu vanilie si rulouri cu cacao 2 570x363.jpgRulouri cu vanilie si rulouri cu cacao 3 570x363.jpg

reklama:

Suroviny

  • Vanilkové trubičky cesto:
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g masla
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička octu
  • 400 g hladkej múky
  • Kakaové trubičky cesto:
  • 1 vajce
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 100 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 25 g kakaa
  • rumová esencie 2 lyžičky
  • štipka soli
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička octu
  • 400 g hladkej múky
  • Krémy:
  • 2 l mlieka
  • 200 g zlatého klasu
  • 50 g hladkej múky
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 500 g mascarpone
  • štipka soli
  • práškový cukor na dekoráciu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cestá.Do misky si dáme 300 g hladkej múky a v strede urobíme jamku..Do jamky dáme vajce, mäkké maslo ,cukor, štipku soli vanilkový cukor sódu a ocot.Vymiešame hladké cesto a podľa potreby dosypeme múku..cesto by malo byť mäkké ..zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky na aspoň 30 minút..

2. Krok

kakaové cesto pripravíme tak isto len k múke pridáme aj kakaový prášok..Aj toto cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočívať.

3. Krok

oddýchnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm a nakrájame z neho tenké pásiky cca 2 - 3 cm ktoré navinieme na kovové trubičky..Tie potom ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.

4. Krok

Trubičky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C zhruba 12 - 15 minút.Po upečení necháme mierne vychladnúť a z kovových trubičiek potom zvlečieme..

5. Krok

škrob si vymiešame asi v 200 ml mlieka,pridáme aj múku. Zvyšné mlieko si dáme variť. K variacemu mlieku pridáme aj cukor a štipku soli.Keď sa mlieko začne variť znížime teplotu a vlejeme múčnu zmes a uvaríme hustý krém..krém rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jedného ešte horúceho krému pridáme nalámamnú bielu čokoládu a vanilkový cukor , dobre rozmiešame, a do druhého krému pridáme zas tmavú čokoládu , ktorú takisto poriadne rozmiešame spolu s rumovou esenciou.

6. Krok

Oba krémy necháme vychladnúť na izbovú teplotu..do oboch potom vmiešame po 250 g mascarpone. Krémy potom dáme do cukrárskeho vrecka a vyplníme nimi trubičky..Tmavé trubičky bledým krémom a bledé zas krémom tmavým.

7. Krok

Pred podávaním posypte práškovým cukrom, alebo si rozpustite čokolády a môžete tmavé trubišky preliať bielou čokoládovou polevou a bledé zas čokoládou na varenie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

500 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.