- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Vanilkové a kakaové trubičky
Vanilkové a kakaové trubičky
- Kusov: 60
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Vanilkové trubičky cesto:
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 100 g kyslej smotany
- 100 g masla
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička octu
- 400 g hladkej múky
- Kakaové trubičky cesto:
- 1 vajce
- 1 lyžica práškového cukru
- 100 g kyslej smotany
- 125 g masla
- 25 g kakaa
- rumová esencie 2 lyžičky
- štipka soli
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička octu
- 400 g hladkej múky
- Krémy:
- 2 l mlieka
- 200 g zlatého klasu
- 50 g hladkej múky
- 100 g horkej čokolády
- 100 g bielej čokolády
- 150 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 500 g mascarpone
- štipka soli
- práškový cukor na dekoráciu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cestá.Do misky si dáme 300 g hladkej múky a v strede urobíme jamku..Do jamky dáme vajce, mäkké maslo ,cukor, štipku soli vanilkový cukor sódu a ocot.Vymiešame hladké cesto a podľa potreby dosypeme múku..cesto by malo byť mäkké ..zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky na aspoň 30 minút..
2. Krok
kakaové cesto pripravíme tak isto len k múke pridáme aj kakaový prášok..Aj toto cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočívať.
3. Krok
oddýchnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm a nakrájame z neho tenké pásiky cca 2 - 3 cm ktoré navinieme na kovové trubičky..Tie potom ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.
4. Krok
Trubičky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C zhruba 12 - 15 minút.Po upečení necháme mierne vychladnúť a z kovových trubičiek potom zvlečieme..
5. Krok
škrob si vymiešame asi v 200 ml mlieka,pridáme aj múku. Zvyšné mlieko si dáme variť. K variacemu mlieku pridáme aj cukor a štipku soli.Keď sa mlieko začne variť znížime teplotu a vlejeme múčnu zmes a uvaríme hustý krém..krém rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jedného ešte horúceho krému pridáme nalámamnú bielu čokoládu a vanilkový cukor , dobre rozmiešame, a do druhého krému pridáme zas tmavú čokoládu , ktorú takisto poriadne rozmiešame spolu s rumovou esenciou.
6. Krok
Oba krémy necháme vychladnúť na izbovú teplotu..do oboch potom vmiešame po 250 g mascarpone. Krémy potom dáme do cukrárskeho vrecka a vyplníme nimi trubičky..Tmavé trubičky bledým krémom a bledé zas krémom tmavým.
7. Krok
Pred podávaním posypte práškovým cukrom, alebo si rozpustite čokolády a môžete tmavé trubišky preliať bielou čokoládovou polevou a bledé zas čokoládou na varenie.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
500 videní