Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vanilkové koláčiky z bielkov -Spitzbuben

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spitzbuben.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • štipka soli
  • 2 bielky
  • 250 g masla alebo margarínu
  • pár kvapiek citrónovej príchute (alebo kôry)
  • Na plnenie :
  • džem podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme do vhodnej nádoby, pridáme soľ, práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva a premiešame. POZNÁMKA: Ak chcete, môžete pridať niekoľko kvapiek citrónovej arómy alebo strúhanej citrónovej kôry. Pridajte vyšľahané bielky a kúsky masla alebo margarínu a vypracujte hladké cesto. TIP: Bielka šľahať nemusíte, ak zabudnete ako ja tentoraz. Zabaľte ho do priehľadnej fólie a nechajte aspoň hodinu v chladničke.

2. Krok

Vychladnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičky s otvormi alebo bez nich vykrajujeme požadované tvary. RADA: Sušienky s otvormi a bez nich by mali mať rovnaký počet, preto si na to dajte pozor a počas práce ich počítajte. Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút. PLUS TIP: Upečené sušienky budú stále mäkké, no chladnutím stvrdnú, žiadny strach. Neprepečte ich! Dva kusy spojíme džemom a časť s otvorom vopred obalíme v práškovom cukre. Spitzbuben státim zmäknú, preto ich skladujte v uzavretých kovových škatuliach.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

898 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.