Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vanilkové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vanilkové rožky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 1:15 hod
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:30 hod

reklama:

Suroviny

  • 400 g masla
  • 200 g mletých ošúpaných mandlí (môžete použiť aj orechy)
  • 500 g hladkej múky
  • 160 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • Na obaľovanie:
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame..Maslo by malo mať izbovú teplotu..Pripravené cesto zabalíme do fólie a dáme odpočívať do chladničky najlepšie na 1 hodinu...

2. Krok

Cesto po vybratí z chladničky rozdelíme na menšie kúsky ktoré na pomúčenej doske dlaňami vyšúľame do šúľkov asi 1 - 1,5 cm hrubých a tie krájame na rovnako dlhé kúsky..tie formujeme do rožkov a ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie..

3. Krok

Pečieme pri tepote 175°C 12 - 15 minút..Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6160 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.