Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vanilkové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu 2.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 70
  • Porcií: 70
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 vanilkový struk
  • 200 g hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí bez kože
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 175 g masla
  • 2 žĺtky
  • Na obaľovanie :
  • 75 g práškového cukru
  • 5 vanilkových cukrov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a ostrým nožom vyškrabeme vanilkovú dužinu. V kuchynskom robote s hákom najskôr zmiešame múku, mandle, cukor, soľ, studené maslo po kúskoch, žĺtok a vanilkovú dužinu, potom rukami rýchlo premiesime na hladké cesto. Z cesta vytvarujeme 2 valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Rúru predhrejte na 180°C horný/spodný ohrev (teplovzdušná rúra 160 stupňov, plynová stupeň 3).

2. Krok

Valček cesta vyberieme z chladničky a nakrájame na cca 35 plátkov. Z každého kúska cesta najskôr vytvarujte guľu, potom na pomúčenej pracovnej ploche valček dlhý asi 5 cm, konce vyšúľajte do úzka a zahnite do polmesiacov. Ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Zvyšné cesto spracujeme rovnakým spôsobom.

3. Krok

Mesiačiky pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút, Nie do tmava.. Práškový cukor preosejeme a v hlbokom tanieri zmiešame s vanilkovým cukrom. Teplé mesiačiky jednotlivo obaľujte vo vanilkovom cukre. Pracujte opatrne, pretože sušienky sú veľmi drobivé a ľahko sa lámu. Vanilkové mesiačiky nechajte vychladnúť na mriežke.

reklama:

TIP : Jemné a mastné cesto na sušienky – ako na vanilkové mesiačiky – by malo byť dobre vychladené.

Potom sa ľahko tvaruje a vianočné pečivo sa pri pečení nerozteká. Vytvarované rožky pred pečením krátko vložíme do chladničky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

127 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.