- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Vanilkovo-čokoládový koláč s jablkami
Vanilkovo-čokoládový koláč s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Vanilkové cesto:
- 3 vajcia
- 150 g masla
- 40 g vanilkový cukor
- 100 g práškový cukor
- 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Čokoládové cesto:
- 3 vajcia
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 1/4 hrnčeka polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- Plnenie:
- 2 jablká
- 1 vanilkový puding
- 250 ml mlieka
- 4 lyžice cukru
- na preliatie a zdobenie:
- 3 lyžice kakaa
- 3 lyžice práškového cukru
- 200 ml kyslej smotany
- 1 lyžica želatíny
- kakao na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
pripravíme si vanilkové cesto..Vymiešame oba cukre s maslom do peny.. Potom pridáme vajcia jedno po druhom a za každým premiešame.nakoniec zľahka primiešame múku s práškom do pečiva.
2. Krok
čokoládové cesto si pripravíme podobne.Najskôr vymiešame cukor s maslom do peny, potom jedno po druhom vajcia.Nakoniec vmiešame múku s kakaom a s práškom do pečiva.
3. Krok
Umyté jablká si ošúpeme a zbavíme jadra..nakrájame na rovnaké kúsky.
4. Krok
Plech si pokryjeme s papierom na pečenie a nalejeme naň vanilkové cesto.Potom na vanilkové cesto nalejeme cesto čokoládové a zarovnáme.Na čokoládové cesto poukladáme rovnomerne jablká a trochu ich zatlačíme.
5. Krok
Koláčik pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 50 - 55 minút.Zatiaľ si pripravíme puding.ten uvaríme v mlieku s cukrom..
6. Krok
Po upečení koláčik necháme vychladnúť a zalejeme ho teplým pudingom..Takto necháme zatuhnúť.
7. Krok
pripravíme si čokoládovú glazúru, tak že vymiešame kyslú smotanu s cukrom a s kakaom a zamiešame k k nej pripravenú a napučanú , zahriatu želatínu.Glazúrou prelejeme už vychladnutý puding.
8. Krok
Nechajte opäť v chladničke zatuhnúť.Pred podávaním nakrájajte na porcie a posypte preosiatym kakaom.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1322 videní