- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Varšavský koláč
Varšavský koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 100 g mäkkého masla
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 65 g práškového cukru
- 90 g orechov
- 185 g kryštal cukru
Postup prípravy
1. Krok
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridajte preosiatu múku 170 g , rozmrvte. Cesto zložte do gule a dajte na 30 minút do chladničky.
2. Krok
Cesto navrstvíme na plech 19 x 25 cm. môžete ho nastrúhať a potom utlačiť.. Rúru predhrejeme na 200°C, pečieme 12 minút. Cesto by nemalo príliš zhnednúť.
3. Krok
Orechy podľa vašej chuti najskôr opražíme na suchej panvici.. Necháme ich vychladnúť a potom ich na jemno zomelieme..
4. Krok
Potom vyšľaháme bielká najskôr so štipkou soli do peny , potom pridávame po častiach cukor a ušľaháme tuhý sneh. Do snehu vmiešame zomleté orechy.. Nakoniec primiešame 30 g hladkej múky.
5. Krok
Na upečený krehký základ nanesieme snehovo-orechovú vrstvu. Nastavte teplotu rúry na 160°C. dopekáme 25 minút.
6. Krok
Kým je koláč horúci, ihneď odrežte nerovné okraje, nakrájajte na kúsky s veľkosťou 5 x 9 cm.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
858 videní