- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Vegánsky hotdog po taliansky
Vegánsky hotdog po taliansky
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Inzercia
Suroviny
- 240 g Lunter chilli tofu párky
- 4 väčšie paradajky
- 1 strúčik cesnaku
- 15 g čerstvej bazalky
- 4 šampiňóny
- mleté čierne korenie
- ½ ČL soli
- 1 ČL sušeného oregana
- slnečnicové semienka
Postup prípravy
1. Krok
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.
2. Krok
Očistený cesnak nadrobno nakrájame a krátko restujeme na rozohriatom olivovom oleji na panvici.
3. Krok
Očistené paradajky nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Keď sú takmer mäkké, pridáme k nim polovicu nakrájanej bazalky, soľ, mleté čierne korenie a sušené oregano. Hotovú zmes odstavíme zo sporáka.
4. Krok
Medzitým si ugrilujeme dva párky na grile, grilovacej panvici alebo toastovači. Tofu párky grilujeme asi 10 minút, kým jemne nezhnednú.
5. Krok
Šampiňóny ošúpeme, nakrájame a zľahka ich opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja, kým nezmäknú.
6. Krok
Pečivo z jednej strany prekrojíme, dáme doň zmes z paradajok, grilovaný tofu párok, šampiňóny a zvyšok najemno nakrájanej bazalky.
7. Krok
Na záver môžeme na suchej panvici zľahka opiecť slnečnicové semienka a posypať nimi hot dogy.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
730 videní