- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Vegánsky syr
Vegánsky syr

- Kusov: 2
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 2min
- Hotové Za: 32min
Suroviny
- 30 g mrkvy
- 150 g kešu
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 2 lyžičky agaru
- 14 g sušeného droždia
- 320 ml vody (80 ml do syra - 240 ml na agar)
- 2 lyžičky kokosového oleja
- 40 g tahini
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 5 lyžičiek citrónovej šťavy
- 0,5 lyžičky kajenského korenia
Postup prípravy
1. Krok
Kešu oriešky vopred namočte na pár hodín do vody a potom opláchnite v čistej vode. Vložte kešu do misky mixéra, nalejte 40 ml. vody, citrónovú šťavu a roztopený kokosový olej. Pridajte tahini, mrkvu, soľ, papriku, kajenské korenie, dijonskú horčicu, droždie a cesnakový prášok. Rozmixujte do hladka.
2. Krok
Vo zvyšnej vode rozpustite agar-agar. Priveďte do varu a varte 1 minútu. Do mixéra nalejte aktivovaný agar, rýchlo rozmixujte. Výslednú zmes nalejte do mierne naolejovanej formy. Používam obyčajnú hlbokú misku. Treba to urobiť rýchlo, pretože hmota rýchlo tuhne. Necháme vychladnúť v chladničke, kým syr nestuhne.
3. Krok
Následne ho môžete nakrájať na plátky alebo nastrúhať. Vegánsky syr je pripravený, vychutnajte si ho!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní